Nieuw boek Teams in Veiligheid onthult de kracht van samen leren en reflecteren

Een cultuur waarin leren en verbeteren centraal staat, is essentieel voor een veilige werkomgeving. In plaats van te wijzen naar anderen of het verbergen van fouten, spoort Orly Polak met haar nieuwe boek Teams in Veiligheid aan tot openheid binnen samenwerkende teams. Zulke teams omarmen fouten als waardevolle leermomenten. Zo worden teams aangemoedigd om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor zowel de successen als mislukte pogingen in het werk. Verandering teweegbrengen in een team of organisatie begint allemaal bij het definiëren van veiligheid, het identificeren van bedreigende factoren en het streven naar voortdurende verbetering. In het boek Teams in Veiligheid wordt dit alles grondig onderzocht, met een bijzondere focus op de positieve effecten van leren en reflecteren op de psychologische veiligheid binnen teams.

Veiligheid is een voortdurende zorg in onze samenleving. In juni presenteerde demissionair minister Dijkgraaf van onderwijs en wetenschap een aanpak om samen met studenten, medewerkers en instellingen de sociale veiligheid op universiteiten en hogescholen te vergroten. Sociale veiligheid (gewenst en ongewenst gedrag, diversiteit en inclusie) staat nu niet expliciet in de wet en dat bemoeilijkt het externe toezicht hierop.

‘Veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid, en het is van cruciaal belang dat we allemaal betrokken zijn bij het creëren van een veilige omgeving,’ zegt auteur Orly Polak. Teams in Veiligheid is een must-read voor leidinggevenden, teamleiders, HR-professionals en iedereen die geïnteresseerd is in het bevorderen van veiligheid binnen organisaties. Het boek biedt ook tal van praktische opdrachten en reflectieve oefeningen om de lezers uit te dagen hun eigen gedrag, team en organisatie onder de loep te nemen. Deze interactieve benadering stimuleert lezers om de inzichten en strategieën toe te passen op hun eigen werkomgeving.

Info over de auteur:

Auteur Orly Polak, een gerenommeerde expert op het gebied van organisatiecultuur, teamdynamiek en veiligheid, brengt in Teams in Veiligheid een schat aan wetenschappelijke inzichten naar voren, gecombineerd met inspirerende praktijkverhalen. Het boek neemt de lezer mee op een veiligheidsreis, waarbij belangrijke concepten en strategieën worden gepresenteerd om veiligheid te stimuleren in teams en organisaties.

Info over het boek:

Auteur: Orly Polak
Uitgeverij: Hub Creations
ISBN: 9789083260228
Verschenen: 5 juli 2023
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina’s : 124

Het boek is beschikbaar vanaf 5 juli 2023 in alle fysieke en online boekhandels en ook op www.hubcreations.nl/producten.

Het bericht Nieuw boek Teams in Veiligheid onthult de kracht van samen leren en reflecteren verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.