Hoe kies je de juiste werkbroek?

Waarom is het belangrijk om een goede werkbroek te dragen? En waar moet je op letten als je een werkbroek aanschaft? Het is natuurlijk erg afhankelijk van je vak, maar laten we uitgaan van iemand die veel beweegt en gereedschap gebruikt. Onderstaand vind je adviezen en tips van wereldmerk Carhartt. 

Heb je een veeleisend beroep ga dan voor bescherming, functionaliteit en stevige stoffen. Voor lichtere werkzaamheden kies je soepelere stoffen met meer stretch voor comfort en bewegingsvrijheid. Voor vrouwen is het belangrijk om specifieke vrouwenwerkkleding te dragen met de juiste snit voor meer comfort. Afhankelijk van het seizoen kies je voor de dikte van de stof. In de zomer wil je optimale bescherming, maar een zo luchtig mogelijke stof. In de winter kies je voor warmte en vochtafwering, zoals de Force Extremes™ vochtafwerende kleding van Carhartt. 

Pasvorm: kies de juiste maat
De pasvorm van een werkbroek wijkt vaak af van die van een vrijetijdsbroek, dat is even wennen. Laat je daarom deskundig adviseren voor de juiste maat. Een goed passende werkbroek zit namelijk wat ruimer voor meer bewegingsvrijheid. Zo zorgt de Rugged Flex® technologie van Carhartt voor stretch wat maakt dat je makkelijker op de steigers klimt en zonder problemen kunt hurken en knielen. Daarbij is een gearticuleerde knie-inzet ook erg prettig. De broekspijpopening is vaak wat groter zodat deze over de werkschoen valt. De Full Swing® Steel Cargo Pant van Carhartt is een goede keuze voor maximale bewegingsvrijheid.

Kijk of de broek op de juiste plaatsen is verstevigd, bijvoorbeeld met Cordura® fabric. Bij een duurzame kwaliteitsbroek zijn de hoofdnaden driedubbel gestikt. Kick panels onder aan de broekspijpen zorgen ervoor dat je broek daar niet slijt. Draag je kniebeschermers dan bieden dubbele kniestukken hiervoor veel ruimte. Als je greppels graaft of kabels trekt, kies je voor een extra stevige stof zodat de broek lang meegaat onder zware omstandigheden. 

Gereedschap
Afhankelijk van het gereedschap dat je bij je draagt kies je voor het aantal en soort zakken, dat is heel persoonlijk. Een goede werkbroek heeft in ieder geval verstevigde zakken en lussen. Cargozakken zijn extra ruim en zitten links en rechts op het bovenbeen. Achterzakken met een vrijhangende bodem zorgen ervoor dat ze niet knellen als je beweegt. Een telefoonzak met ritssluiting is natuurlijk ook erg handig. 

Carhartt Werkbroeken
Carhartt is wereldmarktleider en maakt al vanaf 1889 werkbroeken. Het merk staat bekend om zijn robuuste constructies, innovatieve ontwerpen, uitzonderlijke kwaliteitsnormen en comfort. De werkbroeken in de collectie van Carhartt zijn gemaakt van de sterkste materialen in combinatie met exclusieve technologieën zoals Force® en Force Extremes™ vochtafwerende kleding, Rugged Flex® en Full Swing®. Ze zijn perfect voor veeleisend werk.

Onderstaand vind je twee populaire modellen:

Carhartt Steel Rugged Flex® Relaxed Fit Double-Front Cargo Multi-Pocket Work Pant, € 129,95
Deze stevige, heavy-duty herenwerkbroek heeft veel zakken en is speciaal ontwikkeld voor zware klussen. Deze broek is gemaakt van een middelzware katoenblend en heeft een ruime pasvorm. In de vele zakken kun je je gereedschap kwijt en de dubbele kniestukken bieden ruimte voor kniebeschermers.

Carhartt Steel Rugged Flex® Relaxed Fit Double-Front Utility Work Pant, € 99,95
Deze herenwerkbroek is gemaakt voor beweging van stretch ripstop. Hij is voorzien van verstevigde zakken speciaal voor je gereedschap. Deze broek heeft knieversteviging zodat je comfortabel op je knieën kunt werken. Hij geeft veel bewegingsvrijheid, valt iets onder de taille en de broekspijpopening past over werkschoenen.

Informatie
De Carhartt werkbroeken zijn verkrijgbaar bij groothandels in werkkleding en bouwmaterialen en in webshops. Ga voor meer informatie naar www.carhartt.com.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.