Ga eilandhoppen vanuit Jersey en Guernsey

Jersey en Guernsey. We noemen de twee grootste Kanaaleilanden vaak in één adem maar toch zijn ze onderling zeer verschillend qua sfeer en karakter. Guernsey heeft een authentieke eilandsfeer met hoofstad St. Peter Port, als hartveroverend pittoresk stadje. Op Jersey heerst juist meer een mondiale sfeer. Het is een veelzijdig eiland en hoofdstad St. Helier ademt grootsteedse allure.

Voor een afwisselende vakantie is het leuk om beide eilanden te bezoeken in combinatie met de kleinere Kanaaleilanden Sark, Herm, Alderny en Lihou. Vanuit Jersey vaar je met de supersnelle Condor in zestig minuten naar Guernsey. Na je bezoek aan dit bloemeneiland brengt de Sark Shipping Company je naar het autovrije eiland Sark dat je het beste per fiets verkent. Het uitzicht is er indrukwekkend, vooral als je met de fiets aan de hand over La Coupe loopt, een 91-meter lang, smal weggetje met aan weerszijden duizelingwekkende afgronden dat little Sark verbindt met great Sark.

Daarna verken je de eilanden Herm (in 20 minuten per boot vanuit Guernsey), Alderny (per vliegtuig vanuit Guernsey) en Lihou (lopend bij laag water) . Hier spot je kleurrijke papegaaiduikers en raap je zoveel kreeften, krabben en schelpen als je wilt. De eilanden kennen het grootste getijdenverschil ter wereld, tot zo’n twaalf meter. De steile, groene kliffen eindigen in witgouden stranden omringd door een blauwe zee. Hier waan je je soms op de Caraïbische eilanden.

De Kanaaleilanden liggen voor de Normandische kust op slechts een uur vliegen van Nederland. Ze zijn in het bezit van de Britse Kroon. Op deze prachtige archipel vind je schilderachtige dorpjes met een heerlijke mix van Engelse en Franse cultuur. En prachtige natuur: van bossen tot zandstranden en van rivieren tot ruige kliffen. Je vindt er zelfs palmbomen vanwege de warme golfstroom waarin de eilanden liggen. De grotere eilanden Jersey en Guernsey staan bekend om hun typisch Engelse cottages, smalle straatjes en gezellige pubs. Ze bestaan uit valleien en steile rotswanden en aan de kust vind je prachtige stranden, krijtrotsen en grotten.

De grillige kustlijnen met soms indrukwekkende rotspartijen staan borg voor magnifieke vergezichten. Op de Kanaaleilanden kun je heerlijk eten. In Jersey en Guernsey vind je werkelijk een geweldig aanbod aan uitstekende restaurants en Engelse pubs. De invloed van de Franse keuken is overal duidelijk merk­ baar, terwijl de sfeer in de pubs onmiskenbaar Engels is. De eilanden zijn niet groot, en stuk voor stuk een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Informatie
Op www.sunair.nl vind je alle informatie over eilandhoppen vanuit de Kanaaleilanden. Vanaf mei tot en met augustus kun je wekelijks vliegen vanaf Rotterdam Airport of Groningen Airport Eelde naar Guernsey en Jersey. Vakanties naar de Kanaaleilanden boek je bij Sunair Vakanties. Vraag de brochure Kanaaleilanden aan, kijk op www.sunair.nl/kanaaleilanden, e-mail naar kanaaleilanden@sunair.nl of bel naar: 0172 – 78 20 40. Kijk voor meer info ook op www.jersey.com en www.visitguernsey.com.

Sunair
Sunair Vakanties is een zelfstandige Nederlandse reisorganisatie en dé specialist op het gebied van stedentrips en vakanties naar de Kanaaleilanden. Sunair Vakanties verzorgt al meer dan 30 jaar vakanties voor vele duizenden tevreden klanten. De jarenlange kennis en ervaring en de uitstekende reputatie in binnen- en buitenland hebben aan dit succes bijgedragen. Sunair is aangesloten bij de ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.