De reden van de lage prijs van refurbished producten

Op de werkvloer is een printer onmisbaar. Belangrijke documenten worden vaak opgeslagen in mappen om het verlies van belangrijke data te vermijden. Op de scholen worden er voortdurend opdrachten uitgeprint om uit te delen aan de leerlingen. Door de digitalisering is een printer een musthave geworden.

Inmiddels zijn er een hoop verschillende printers op de markt gebracht. Ieder met unieke eigenschappen en een uitlopend design. Tijdens de zoektocht naar een ideale printer is het jou wellicht opgevallen dat een refurbished printer een redelijk goedkope printer is ten opzichte van een volledig nieuwe printer. Wat is de reden van dit prijsverschil? Lees snel verder om erachter te komen.

Niet langer als ‘nieuw’ te beschouwen

Wellicht heb jij wel eens de websites met tweedehands producten, zoals Marktplaats, bekeken. Hierop worden diverse producten voor een behoorlijk lage prijs aangeboden. Dit heeft te maken met de status van het product. De producten zijn niet langer in volledige nieuwstaat, waardoor de prijs ook degelijk lager zal liggen dan de producten in nieuwstaat.

Dit geldt ook voor refurbished producten. Ondanks dat de producten volledig zijn nagelopen op eventuele schade en mogelijke beschadigingen gerepareerd worden, zijn de producten niet te beschouwen als ‘nieuw’. De producten hebben immers een vorige eigenaar gehad. Om deze reden, overeenkomend met de producten op Marktplaats, liggen de prijzen van refurbished producten een stuk lager.

Prijs ligt hoger dan producten op Marktplaats

In bovenstaande alinea’s vergelijk ik de refurbished producten met producten van Marktplaats. Toch zit er een degelijk verschil in prijs tussen de twee groepen producten. Dit is echter niet voor niets. De refurbished producten krijgen een grondige onderhoudsbeurt, waarbij de schade en slechtere onderdelen direct aangepakt en opgeknapt worden. Deze opknapbeurt verzekert jou van een goedwerkend, kwalitatief en verzorgd product. Bij deze opknapbeurt en controle zijn de nieuwe onderdelen echter ook waardevol, waardoor de kosten van de opknapbeurt in de verkoopprijs worden meegerekend.

Reparatie = duurzaam

Indien er een onderdeel kapot is, zal dit onderdeel tijdens de reparatie gerepareerd worden. Als het onderdeel niet te repareren is, zal het onderdeel vervangen worden. Het oude onderdeel wordt overigens niet weggegooid, maar hergebruikt op een geschikt moment. Hierdoor is een refurbished product niet enkel goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu!

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.