Elektrisch leasen – een optie voor jou?

Het leasen van elektrische auto’s voor zakelijke doeleinden heeft verschillende voordelen. Om te beginnen zijn elektrische auto’s beter voor het milieu. Als je voor een milieubewuste firma werkt, kun je niet met een auto met hoge uitstoot op een afspraak aankomen. Bovendien biedt een elektrische auto een belangrijk voordeel: je betaalt als bedrijf minder extra belasting voor een elektrische auto. Dit is nog een belangrijke reden waarom veel bedrijven voor elektrische auto’s kiezen.

Ook de extra belastingverplichting voor elektrische auto’s verandert van jaar tot jaar. Elektrische voertuigen hebben nu een belastingtoeslag van 16%, terwijl andere voertuigen met een toeslag van 22% te maken hebben. Als gevolg daarvan kan het leasen van een elektrische auto voor zakelijke doeleinden erg aantrekkelijk zijn.

Elektrische voertuigen zijn stil en snel

Zou je als autoliefhebber een elektrisch voertuig voor je bedrijf willen leasen? Dan moet je weten dat de meeste elektrische voertuigen snel optrekken. Elektrische auto’s zijn ook vrij stil. Bij bescheiden snelheden daarentegen maken moderne elektrische auto’s wel geluid. Dit wordt gedaan om mensen attent te maken op tegemoetkomende auto’s en om potentieel gevaarlijke situaties te vermijden.

Het leasen van een elektrische auto – welke opties zijn er?

Een elektrische zakelijke lease voor bedrijven is eenvoudig. Als je een leasecontract zoekt, worden de jaarlijkse statistieken van je bedrijf onder de loep genomen. Je mag zelf kiezen hoe lang je de auto wilt leasen. Een auto kan vaak voor 12 tot 60 maanden geleased worden. Hoe langer de leasetijd, hoe goedkoper de maandelijkse kosten. Als je voor het leasen van een auto kiest, hoef je niet te betalen voor verzekering of wegenbelasting. Je hoeft ook niet voor onderhoud te betalen. Dit maakt het leasen van een elektrische personen- of bedrijfsauto aantrekkelijker dan er een te bezitten.

Kiezen voor een operationele lease

De operationele lease is een populaire vorm van leasing. Met een operationele huurovereenkomst teken je voor een meerjarige overeenkomst. Hoe hoger de maandelijkse betaling, hoe korter de leaseperiode. Verzekering, wegenbelasting, en onderhoud zijn allemaal inbegrepen in de prijs van een operationele lease. Daardoor hoef je geen extra uitgaven te doen. Dit maakt uitrekenen hoeveel je elke maand aan de auto zult uitgeven een fluitje van een cent.

Een financiële lease kiezen

Een financiële lease verschilt van een operationele lease. Met een financiële leasing word je eigenaar van het voertuig. Je mag de auto na afloop van de leasetermijn blijven rijden. Je bent ook aansprakelijk voor het onderhoud van de auto als je een financial lease hebt. Je moet ook je eigen wegenbelasting en verzekering betalen. Financiële leasing lijkt in verschillende opzichten op het kopen van een voertuig op krediet.

Shortlease is ook een optie

Tenslotte heb je de mogelijkheid om een kortlopende overeenkomst te sluiten. Dit is vergelijkbaar met een operationele leasing, maar de periode is aanzienlijk korter. Meestal duurt het een paar maanden. Het bedrag dat je elke maand voor een korte huurovereenkomst moet betalen is ook veel groter. Dit komt door het gebrek aan zekerheid van de leasemaatschappij. Als je een voertuig maar een paar maanden nodig hebt, is een korte leaseperiode uitstekend.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.