Made with Maude wijnlabel verenigt vrouwelijke makers

In een industrie die draait om oude tradities is het tijd voor een nieuwe smaak. De smaak van de vrouwelijke wijnmaker. Want met maar 15% vrouwen die wijn maken is deze ondervertegenwoordigd. Inclusiviteit is in de wijnwereld al een aantal jaren een hot topic en hoewel er vooruitgang wordt geboekt, valt er nog veel te winnen. Made with Maude is een vernieuwende start-up die de allerbeste vrouwelijke wijnmakers een platform biedt en ze in contact brengt met distributeurs en de doelgroep. Het label verenigt vrouwelijke wijnmakers en helpt ze een lans te breken voor de generaties die na hen komen.

Hoewel vrouwelijke wijnmakers de laatste jaren in opmars zijn, is er nog altijd sprake van een minderheid. Gendergelijkheid is in de wijnwereld nu een veelbesproken onderwerp. De vrouwen die voet aan de grond krijgen in deze mannenwereld hebben nog altijd niet de kansen die hun mannelijke collega’s wel krijgen en Made with Maude wil daar verandering in brengen. Door ze te verenigen en ze een gezicht te geven. Want het begint met transparantie, iets dat voor consumenten steeds belangrijker wordt. 75% van de Nederlanders vindt het een meerwaarde als wijn eerlijk is gemaakt, duurzaam en inclusief*. *Factsnapp, n=400 Nederlanders

Transparantie: elke fles een eigen verhaal

Alle Made with Maude wijnen zijn 100% vegan, gemaakt van duurzame druiven en zonder toegevoegde suikers, kleurstoffen, synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmatige ingrediënten. Elke fles vertelt in detail hoe de wijn is opgebouwd, waar deze is gemaakt en natuurlijk ook door wie. Op de etiketten geen dromerige afbeeldingen van chateaus. De flessen hebben allemaal een eigen, onverwacht design met als gemene deler de kleur rood, een signaalkleur want Made With Maude wil iets aankaarten.

Ofelia & Ofelia Grande

Deze frisse wijn uit de Interior Beira streek wordt gemaakt door Patricia Santos, een gepassioneerde wijnmaker met een fascinatie voor de natuur. Bij het maken van wijn staat respect voor de druif voor haar voorop. Ze maakt wijn met haar hart, en zorgt ervoor dat de bijzondere aspecten van de streek in de wijn bewaard blijven.

Anna 0.5%

Deze wijn uit Peninsula de Setubal bevat vrijwel geen alcohol en wordt gemaakt door Claudia Gomes. Claudia is vastbesloten om iedereen van haar wijn te laten genieten, ook mensen die geen alcohol drinken. Ze heeft de uitdaging aangegrepen om met 12% minder (gemiddelde hoeveelheid alcohol in wijn) eenzelfde smaak sensatie teweeg te brengen.

Inclusief & alcoholarm

Maud Kleuskens, oprichter Made with Maude: “Made with Maude is opgericht om vrouwelijke wijnmakers een podium te bieden, maar we denken ook op een inclusieve manier na over de mensen die onze wijnen drinken. We kiezen er daarom bewust voor om ook een alcoholarme wijn te bieden, voor wie geen alcohol kan of wil gebruiken. Het leven vieren is voor iedereen.”

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.