Milieubewust grasmaaien: lopend, zittend of liggend…

Door lawaai en uitstoot van schadelijke gassen wordt grasmaaien met machines die werken op benzine of diesel steeds minder populair. De stille en uitstootvrije grasmaaiers van Husqvarna bieden uitkomst. Ze werken op een krachtige accu, hebben optimaal gebruiksgemak en presteren uitstekend. Of je nu lopend, zittend of liggend maait, je doet het milieubewust.

Loopmaaiers
De nieuwe LC 142i, LC 142iS en LC 247i grasmaaiers van Husqvarna zijn voorzien van een 36V-accu, die ook gebruikt kan worden voor het handgedragen gereedschap van Husqvarna. Door de beugel van de maaier in te trekken, kun je beginnen. De krachtige accu maakt het werk licht en eenvoudig en de ergonomische handgreep is verstelbaar voor optimaal gebruikscomfort en wendbaarheid. Bij taai of lang gras schakelt de machine automatisch over naar meer vermogen. De stille maaiers zijn voorzien van een opvangbak, maar kunnen ook mulchen met de BioClip-accessoire. De grasresten worden dan zeer fijn versnipperd en teruggeworpen als voeding op het gazon. De LC 142iS-maaier heeft een zelfrijdende modus zodat duwen niet meer nodig is. De LC 247i-maaier biedt plek aan twee accu’s waardoor je extra lang kunt doorwerken. Ideaal voor een groot gazon! Na gebruik zijn de machines compact op te bergen.

Zitmaaier
De nieuwe R 112iC zitmaaier van Husqvarna werkt volledig elektrisch en is aanmerkelijk stiller dan zitmaaiers met benzine- of dieselmotor. Bovendien beperkt het onderhoud zich tot schoonmaken. Met één acculading kan een gazon tot 4.700 m² gemaaid worden. Door het brede maaidek (85 cm) gaat dat extra snel. De ‘Power Boost’-technologie zorgt dat de snelheid van de messen zich automatisch aanpast aan zware omstandigheden zoals lang of nat gras. Met de savE-technologie kun je de maaitijd verlengen en het geluidsniveau verder verlagen. Ideaal voor lichte maaiomstandigheden (zoals een droog gazon). Doordat de draaicirkel slechts 68 cm is en het maaidek aan de voorkant zit kun je, optimaal zichtbaar, dichtbij bomen, struiken en andere obstakels maaien. Er zijn diverse accessoires leverbaar. De zitmaaier is dus ook geschikt voor bijvoorbeeld transporteren, zaaien, verticuteren of vegen.

Automower
Voor wie vanuit een hangmat het gazon wil maaien, bieden de nieuwe Automowers 310 Mark II en 315 Mark II uitkomst. Als uitvinder van de robotmaaier blijft Husqvarna het geautomatiseerde gazononderhoud verder optimaliseren. De fluisterstille modellen passen zich aan aan de groeisnelheid van het gras, zijn geschikt voor complexe gazons (bijvoorbeeld met smalle passages) en maaien het gazon zonder wielsporen. Een vorstsensor zorgt dat er niet gemaaid wordt als het zo koud is dat zowel het gras als de accu daarvan schade zouden kunnen ondervinden. De Automowers weten automatisch wanneer het tijd is om naar het laadstation te gaan. Je zult daarom nooit een Husqvarna maairobot met lege accu op het gazon aantreffen. Bediening is eenvoudig via de smartphone. Alle modellen zijn uitgerust met een antidiefstalsysteem met een alarm en persoonlijke pincode. De 310 Mark II en 315 Mark II behoren tot de nieuwste generatie maairobots, net zoals de populairste robotmaaier van Europa: de Husqvarna Automower 305.

Verkoopadviesprijzen
De Husqvarna loopmaaier LC 142i: € 390,00, de LC142iS: € 514,00 en de LC 247i: € 565,00.
De Husqvarna R 112iC zitmaaier: € 5.664,00
De Husqvarna Automower 310 Mark II: € 1.549,00 en de 315 Mark II: € 1.799,00.

Het bericht Milieubewust grasmaaien: lopend, zittend of liggend… verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.