Emporia lanceert twee nieuwe telefoons

Gelijktijdig met het Mobile World Congress presenteert emporia twee nieuwe apparaten waarbij gebruiksgemak vooropstaat: een smartphone met knoppen, en een inklapbare mobiele telefoon met optimale gesprekskwaliteit.

emporiaSUPEReasy – smartphone met handige knoppen
Gebruiksgemak staat al ruim 30 jaar voorop bij emporia. Met de nieuwe emporiaSUPEReasy wordt er een extra stap gedaan om dit te realiseren. Onder het smartphone-display bevinden zich twee fysieke drukknoppen: een groene voor het aannemen van gesprekken en een rode voor het beëindigen van gesprekken.

Bovenaan het scherm van de smartphone zijn er drie ronde knoppen met foto’s van de belangrijkste contactpersonen. Met een simpele druk op deze knoppen kan er contact met hen worden gelegd. Alle overige functionaliteit, oftewel alle geïnstalleerde apps, zijn in alfabetische volgorde in het tweede scherm te vinden. De adviesprijs voor de emporiaSUPEReasy bedraagt 229,90 euro. Het toestel is naar verwachting eind maart 2022 beschikbaar in de Benelux.

emporiaJOY-LTE – 4G gesprekskwaliteit met inklapbare mobiele telefoon

De emporiaJOY-LTE is een inklapbare mobiele telefoon voor senioren die zich onderscheidt in datgene waarvoor telefoons oorspronkelijk werden bedacht: het voeren van gesprekken. De ingebouwde moderne 4G-technologie (VoLTE) maakt het mogelijk om gebruik te maken van het 4G netwerk. Dit draagt bij aan uitmuntende toegankelijkheid en een optimale gesprekskwaliteit.

De extra grote toetsen zijn verlicht, verhoogd en hebben een prettig drukpunt. Daarnaast zijn er drie handig sneltoetsen waarmee snel een verbinding kan worden gemaakt met de belangrijkste contactpersonen. Het afzonderlijk instelbare letterformaat, een breed scherm met eenvoudig leesbare tekst en een prettig contrast bieden uitkomst voor gebruikers met een ouderdomsgerelateerde visuele beperking.

De inklapbare mobiele telefoon is voor IP54 gecertificeerd (stof- en spatwaterbestendig) en geknipt voor dragers van gehoorapparaten (M4/T4). De door emporia gepatenteerde noodhulpknop aan de achterzijde van de telefoon waarborgt de veiligheid van de gebruiker.

De adviesprijs voor de emporiaJOY-LTE bedraagt 99,90 euro. Het toestel is naar verwachting binnen twee weken na lancering beschikbaar in Benelux.

Bij beide toestellen biedt emporia ook een uitgebreide papieren trainingsboek en handleiding.

“We leggen voortdurend de lat hoger wat betreft eenvoud qua productontwikkeling en ontwerp. Uit onderzoek blijkt dat gebruiksgemak voor oudere mensen de belangrijkste kwaliteit is van een mobiele telefoon of tablet”, zegt Eveline Pupeter, de eigenaar en CEO van emporia Telecom. De in het Oostenrijkse Linz gevestigde fabrikant is uitvinder van een mobiele telefoon voor senioren en technologieleider in gebruiksvriendelijke smartphones en tablets.

Rond de 50 miljoen senioren in de EU maken geen gebruik van digitale technologie. Ze bezitten geen smartphones of computers. Ze hebben geen toegang tot internetbankieren, geen digitaal vaccinatiebewijs en kunnen zelf geen hotel of treintickets via het internet boeken. “Voor heel veel dagelijkse taken heb je tegenwoordig een smartphone nodig. Het is onze maatschappelijke plicht om ouderen mee te nemen naar de digitale toekomst. Als senioren om een smartphone met knoppen vragen, ontwikkelen we een smartphone met knoppen”, sluit Eveline Pupeter af.

Over Emporia
Emporia is een Oostenrijks familiebedrijf dat is opgericht in 1991. Het is sinds 2001 gespecialiseerd in mobiele communicatie voor senioren en is momenteel actief in 30 landen. Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van alle producten van emporia is: “Simple is the new smart”. Omdat emporia met 130 medewerkers relatief klein is, wordt er binnen het bedrijf snel geschakeld en is er veel ruimte voor een persoonlijke aanpak. Er wordt dan ook veel tijd gestoken in het onderzoeken van de behoeftes van de klant. Het doel is om technisch ingewikkelde processen voor alle toepassingen zo eenvoudig mogelijk te maken.

In totaal heeft emporia inmiddels meer dan 15 miljoen mobiele telefoons en ruim twee miljoen vaste telefoons verkocht. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Linz aan de Donau. Andere locaties zijn Brussel, Frankfurt, Londen, Milaan, Parijs en Shenzhen.

Het bericht Emporia lanceert twee nieuwe telefoons verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.