Grasmaaiers zingen Happy Birthday

De Curiosity Rover is de grootste en meest geavanceerde robot die ooit naar Mars is gestuurd. Vrijdag 5 augustus wordt de robot 10 jaar. Om dit te vieren hebben de techneuten van het Zweedse Husqvarna, uitvinder van de Automower, meer dan 100.000 robotmaaiers voorzien van een muzikale update. Op zijn 10e verjaardag zullen om 09.00, 12.00 en 15.00 uur (lokale tijd) Husqvarna Automowers ‘Happy Birthday’ ten gehore brengen. De gratis update is beschikbaar voor de modellen 405X, 415X en 435X AWD. Vanaf september is het lied permanent beschikbaar voor bijvoorbeeld familieverjaardagen.

Innovatief
Hoewel de Curiosity Rover voor zichzelf op zijn allereerste verjaardag op Mars Happy Birthday kon zingen, is dat sindsdien niet meer gebeurd om zo op het accuverbruik te besparen. De tech-afdeling van Husqvarna, die zich permanent bezig houdt met innovatie, kwam op het ludieke idee om op basis van de alarmmodule het feestlied voor de eenzame robot te programmeren. De 10e verjaardag van de Curiosity Rover is het ideale moment om het lied ten gehore te brengen. Het is tegelijkertijd een hulde aan hun collega’s bij NASA die geweldig technisch werk verrichten.

Meezingen?
Gebruikers worden op de hoogte gebracht via de Husqvarna Automower Connect-app, waar ze worden gevraagd de gratis update te installeren. Vervolgens kunnen ze zelf bepalen of ze lid willen worden van het ‘zangkoor’ dat op 5 augustus de Curiosity Rover toezingt.

De slimste
Dat ‘Happy Birthday’ vanaf september 2022 ook algemeen beschikbaar komt, is het gevolg van dat een robotmaaier – net als een huisdier – ook vaak wordt gezien als lid van het huishouden. Dat resulteert bijvoorbeeld ook in roepnamen als Robbie en Maaike. Via spraakassistenten (zoals Siri, Alexa en Google) kunnen de slimme Husqvarna Automowers aangestuurd worden en via platforms als IFTTT, Google Home en Apple Home worden diverse acties automatisch uitgevoerd. Wordt er bijvoorbeeld een tuinfeestje gevierd, dan wacht de Automower met maaien. De Automowers van Husqvarna behoren tot de slimste robotmaaiers ter wereld.

Een korte video van Automowers die Happy Birthday ten gehore brengen is te zien via https://youtu.be/p0_RPlSe344.
Voor meer informatie bezoek je www.husqvarna.com/happybirthday.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.