Drink bier. Red de planeet.

Als botanisch brouwer, staat Lowlander achter het wereldwijde doel voor de natuur en heeft zichzelf daarom gecommitteerd aan de belofte om in 2030 natuurpositief te zijn. In lijn met deze ambitie is Lowlander sinds dit jaar lid van 1% For The Planet. Door 1% van de omzet te doneren, steunt de botanisch brouwer verschillende goede doelen die zich inzetten voor de natuur.  En om de impact via de consument te vergroten introduceert Lowlander deze zomer de meest luie en smaakvolle manier om klimaatverandering tegen te gaan, wilde dieren te beschermen en biodiversiteit te stimuleren; namelijk het drinken van bier.

WORD EEN LAIDBACKTIVIST

Goed doen terwijl je niks meer hoeft te doen dan het drinken van bier. Dat is de boodschap waar Lowlander deze zomer de consument mee wilt stimuleren om een “Laidbacktivist” te worden. Want om van de natuur te kunnen blijven genieten is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om voor de planeet te zorgen in plaats van eindeloos van onze planeet te nemen.

En de consument denkt hier hetzelfde over; een wereldwijde enquête uitgevoerd door Nielsen laat zien dat maar liefst 81% van de ondervraagden vindt dat bedrijven bij moeten dragen aan een beter milieu. Daarnaast geeft 70% van de bierdrinkers aan eerder een biertje te kopen die duurzaam gebrouwen is (YouGov).

“Sinds de oprichting van Lowlander zijn we constant actief op zoek naar manieren en initiatieven om afval te verminderen, klimaatverandering tegen te gaan, biodiversiteit te behouden en wilde dieren te beschermen met als uiteindelijk doel om in 2030 als bedrijf natuurpositief te zijn. Dit betekent dat we de harde doelstelling hebben om meer aan de natuur terug te geven dan dat we onttrekken. Vanaf de start hebben we de bewuste keuze gemaakt om niet een eigen brouwerij te bouwen maar gebruik te maken van de overcapaciteit van andere brouwerijen omdat dit vele malen minder water- en CO2 verbruik per liter geproduceerd bier betekent. Ook introduceerde we als een van de eerste breedschalig bier op blik en hebben we recent ‘s werelds eerste natuurpositieve gin gelanceerd, in een lichtere en recyclebare kartonnen fles.”, aldus Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik Kampman.

In lijn met de ambitie om in 2030 natuurpositief te zijn, is Lowlander lid van 1% For The Planet. Door 1% van de omzet van elk verkocht Lowlander biertje te doneren, steunt de botanisch brouwer verschillende goede doelen die zich inzetten voor de natuur.  1% For The Planet is een wereldwijde beweging, opgericht met het model van verantwoorde bedrijven die teruggeven aan non-profitorganisaties op het gebied van milieu. Tot op heden hebben de 1% For The Planet-leden, waaronder Patagonia, Pukka Thee, Boxed Water en Peak Design, via dit netwerk al meer dan $270 miljoen geïnvesteerd in milieuvriendelijke non-profit oplossingen.

Elk bier in het Lowlander assortiment draagt door de verkoop ervan bij aan een ander initiatief passend bij de oorsprong van het bier.

0.00% WIT – draagt in samenwerking met Peelpioneers bij aan afvalreductie doordat deze gebrouwen is met reststroom sinaasappel- & citroenschillen afkomstig uit de horeca.

0.3% I.P.A. – verkleind de kans op conflicten tussen boeren en olifanten in Sri Lanka door met 1% van de omzet Project Orange Elephant in de aankoop van sinaasappelplanten te ondersteunen.

Cool Earth Lager (4% Alcohol & alcoholvrij) – ondersteunt het Nederlandse Project Zeegrasherstel door met ieder verkocht blikje een zeegrasplant in het Waddengebied te planten.

Indonesian Pale Ale – draagt bij aan een gezonder klimaat door duurzame bosbouwprojecten in de Lage Landen en daarbuiten te ondersteunen via Trees for All.

Organic Blonde Ale (4% Alcohol & alcoholvrij) –  vergroot biodiversiteit en beschermt bestuivende soorten door 1% van de omzet te doneren aan The Pollinators, die iedere lente biologische bloemen zaaien om de bijzondere bij te voeren.

Tropical Ale (3.8% Alcohol & alcoholvrij) – helpt zeeschildpadden te beschermen door het WNF te ondersteunen in hun missie om plastic uit de oceaan te verwijderen.

White Ale – draagt bij aan een gezonder klimaat door duurzame bosbouwprojecten in de Lage Landen en daarbuiten te ondersteunen via Trees for All.

Winter I.P.A. – gaat verspilling tegen doordat deze gebrouwen is met sparrennaalden van afgedankte kerstbomen.

Over Lowlander Botanical Beers

Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen”. En zo ontstond het idee voor Lowlander. Tegelijkertijd is Lowlander zich ervan bewust dat we de schoonheid en de voordelen van de natuur nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. Als trots lid van 1% For the Planet heeft Lowlander de ambitie om in 2030 volledig Nature Positive te zijn.

Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment bestaat uit de White Ale, Floral Ale, Indonesian Pale Ale, de klimaatpositieve Cool Earth Lager, een zomerse Tropical Ale, Organic Blonde Ale, Autumn I.P.A. en de Winter I.P.A. Het low & no assortiment van Lowlander bestaat uit een laag-alcoholisch bier Ginger & Lime Leaf van 2,5%, en de non-alcoholische bieren 0.00% Wit, 0.3% I.P.A., 0.3% Organic Blonde Ale, 0.3% Cool Earth Lager en 0.3% Tropical Ale. Daarnaast heeft Lowlander recentelijk ‘s werelds eerste natuur positieve gin aan haar assortiment toegevoegd.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.