Digitale lifestyle voor de moderne badkamer

Voor steeds meer mensen is het digitaal regelen van allerlei zaken de gewoonste zaak van de wereld. Thuis is het digitaal bedienen van apparatuur en het koppelen daarvan aan het wifi-netwerk gemeengoed. Vooral voor de generatie die is opgegroeid met digitalisering, is smart living een vanzelfsprekend onderdeel van een eigentijdse levens- en woonstijl; ook in de badkamer. Met het oog op die generatie maakt Kludi maakt nu ook het douchen smart. Met Kludi PushTronic en Kludi TouchTronic biedt Kludi twee digitale douchethermostaten. Deze zorgen voor een allround smart douche-ervaring.

Drukken en draaien – Kludi PushTronic
De digitale besturing is onzichtbaar in de ultra platte vormgeving van de PushTronic-variant verwerkt. De bediening vindt plaatst met ergonomisch gevormde druk- en draaiknoppen. Deze zijn vlak verzonken in een hoogwaardige metalen plaat. Om de douchekraan aan en uit te zetten – separaat voor twee douche-elementen als hand- en hoofddouche – volstaat een druk op de betreffende knop. Deze komt naar voren en het water stroomt. De hoeveelheid water wordt geregeld door de knoppen naar rechts of links te draaien. De watertemperatuur wordt geregeld via een derde bedieningsknop. Watervolume en -temperatuur zijn vooraf ingesteld op een besparend gebruik van acht liter per minuut en 35° Celsius. Een geïntegreerde temperatuurbegrenzer voorkomt dat het douchewater heter wordt dan 44° Celsius. Naast de eenvoudige, intuïtieve bediening maakt Kludi PushTronic indruk met het gereduceerd design en perfect strakke vormgeving. De douchekraan is leverbaar in de oppervlakken chroom, mat zwart, mat wit en goud (PVD-coating).

Aanraken is genoeg – Kludi TouchTronic
Het design van de high-end TouchTronic-variant is elegant en gereduceerd tot de essentie. Het frame waarin de elegante zwart getinte gebruikersinterface van polycarbonaat is ingebed, is slechts 6,5 millimeter hoog. Intuïtief te begrijpen en helder gerangschikte symbolen maken de bediening tot kinderspel. Na het inschakelen van het display kunnen tot drie douche-elementen door een simpele aanraking van het bijbehorende symbool, afzonderlijk van elkaar worden in- en uitgeschakeld. Zo kunnen twee douches – zoals hoofd- en handdouche of de stort- en regenfunctie van de hoofddouche – gelijktijdig stromen. Temperatuur en debiet zijn naar wens te regelen via aparte bedieningstoetsen. Ook dit product is voorzien van een begrenzer die ervoor zorgt ervoor dat de temperatuur tot maximaal 44° Celsius opgevoerd kan worden.

Nog meer doucheplezier biedt de mogelijkheid om tot drie verschillende douchescenario’s te programmeren en door aanraking te activeren. Ook is er een slimme opwarmfunctie aanwezig: deze verwarmt het van alle te gebruiken douche-elementen voor tot de gewenste temperatuur.

Altijd ‘app up-to-date’: verbruiksstatistieken en meer
Geïntegreerd in het wifi-thuisnetwerk kunnen beide douchekranen ook via smartphone of tablet worden bediend via de S-FLOW-app die gratis beschikbaar is voor Android en iOS. De interface van de app is zeer gebruiksvriendelijk opgezet, voor een logische, intuïtieve bediening. Daarbij is de app veel meer dan een speelse ‘afstandsbediening’. Voor Kludi TouchTronic kunnen de gewenste douchescenario’s ingesteld worden, of de opwarmfunctie geactiveerd. Voor beide douchekranen kunnen onderhoudsfuncties als anti-Legionella- en reinigingsspoelingen met de daarvoor benodigde hoge watertemperatuur worden uitgevoerd. Daarnaast biedt de app, voor zowel PushTronic als TouchTronic een individueel instelbare kinderbeveiliging. Niet in de laatste plaats biedt de app verbruiksstatistieken en informatie over het water- en energieverbruik. Een belangrijke voorwaarde voor het optimaliseren van de eigen ecologische voetafdruk.

Voorgemonteerde Inbouwbox
Beide douchekranen worden geïnstalleerd met een eigen inbouwset, bestaande uit een speciale inbouwbox met elektronische thermostaatunit, wifi-module en aansluitkabels.

Het bericht Digitale lifestyle voor de moderne badkamer verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.