Blueair lanceert luchtreiniger waarmee je minder tijd kwijt bent aan schoonmaken

Veel Nederlanders (37%) zijn zich er niet van bewust dat stof schadelijk is voor zijn of haar gezondheid, dat blijkt uit onderzoek* van de Zweedse luchtreiniger expert Blueair. Ruim een derde vindt het dan ook belangrijker dat het huis schoon oogt dan dat het daadwerkelijk schoon is. Om een huishoudelijk handje te helpen lanceert Blueair daarom de DustMagnet: een luchtreiniger die stof verwijdert en is ontworpen voor een leven waarin je minder hoeft schoon te maken. 

Minder tijd kwijt aan stofzuigen en afstoffen 
De lente is deze week officieel begonnen, maar niet iedereen staat te springen om aan de slag te gaan met de grote voorjaarsschoonmaak. Meer dan de helft (56%) van de Nederlanders vindt het huis schoonmaken namelijk niet bepaald een pretje. Een derde geeft aan hier te weinig tijd voor te hebben. Maar een smotsig huis als er visite langskomt? Daar moeten de meeste mensen (84%) niet aan denken. Bovendien voelt de meerderheid (63%) zich niet op zijn of haar gemak als het huis stoffig is.

Hoe vaak je ook met de stofzuiger of plumeau door het huis gaat, stof hoopt zich binnen de kortste keren op. Ruim twee derde van de Nederlanders ergert zich aan hoe snel het huis weer stoffig is na het stofzuigen of afstoffen. De DustMagnet komt voor veel mensen dus als geroepen. Dit nieuwe model luchtreiniger vangt en verwijdert namelijk stof uit de lucht, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan stofzuigen en afstoffen. Blueair heeft de DustMagnet ontworpen om stofdeeltjes in de lucht als een magneet aan te trekken. Dankzij een krachtige luchtstroom in combinatie met twee positief geladen voorfilters, wordt stof in de lucht opgevangen en verwijderd voordat het op oppervlakken neerslaat.

Zorgen over luchtkwaliteit  
Uit het onderzoek van Blueair komt tevens naar voren dat een kwart van de Nederlanders zich soms zorgen maakt over de luchtkwaliteit bij hem of haar in huis. “Dat is niet verwonderlijk”, zegt Alexander Provins, directeur EMEA van Blueair. “Wereldwijd zijn ongeveer 150 miljoen mensen allergisch voor stof. Het inademen van stof of fijnstof kan diep in de longen doordringen en onder andere hart-, long- en ademhalingsproblemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk de hoeveelheid stof in huis te verminderen en om zo schoon mogelijke lucht in te ademen. De DustMagnet biedt hier een oplossing voor.”

Naast stof filtert het nieuwe model luchtreiniger 99,97% van de vervuilde deeltjes uit de lucht tot een grootte van 0,1 micron, zoals allergenen, pollen, schimmels, huidschilfers van huisdieren en microplastics dankzij Blueair’s HEPASilent technologie. Daarnaast inactiveert de DustMagnet ook effectief bacteriën en virussen en verwijdert de actieve koolstof in het filter onaangename geurtjes en rook. 

Stijlvol design en slimme functies
De DustMagnet heeft een stijlvol Scandinavisch én multifunctioneel design met een handig bovenblad dat ook als bijzettafeltje of nachtkastje kan dienen. Dankzij de automatische modus met ingebouwde sensoren zorgt het apparaat dat de zuiveringsnelheid vanzelf omhoog gaat als blijkt dat de lucht vervuild is. Ook gaat de luchtreiniger in stand-by modus wanneer je het huis verlaat en gaat weer aan als je thuis komt, zodat je altijd verzekerd bent van stofvrije lucht. 

Het multifunctionele design en minimale geluid maken de DustMagnet geschikt voor elke kamer van 20m² tot 48m² (DustMagnet 5240i en DustMagnet 5210i)1 of van 33m² tot 79m² (DustMagnet 5440i)2. Het nieuwe model luchtreiniger is verkrijgbaar vanaf €379,-. 

Het bericht Blueair lanceert luchtreiniger waarmee je minder tijd kwijt bent aan schoonmaken verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.