8 vakantietips voor het Noordelijke Zwarte Woud

Het Noordelijke Zwarte Woud is een heerlijke vakantiebestemming met prachtige valleien, dorpjes, bossen, wijngaarden en oude kastelen. Je kunt er fantastisch wandelen en fietsen. Omdat er zoveel te zien is hebben we de belangrijkste toeristische hotspots verzameld die je zeker moet bezoeken. 

Boomtoppenpad Sommerberg
Op de Sommerberg vind je het boomtoppenpad met uitzicht over het Zwarte Woud. Je wandelt tussen de boomtoppen hoog boven de grond en kijkt vanaf de 40 meter hoge uitkijktoren in de verte. Even verderop vind je de 360 m lange Wildline over de Bärenklinge. Vanaf deze hangbrug geniet je op 60 meter boven het dal van prachtige panorama’s, waar je ook kijkt.

Workshop Schwarzwälder Kirschtorte bakken
Hou je van Schwarzwälder Kirschtorte, de wereldberoemde taart van chocoladecake, kersen, slagroom en Kirsch, boek dan een workshop taarten bakken bij Kaffee Manufaktur in Bad Wildbad.

Bad Teinach, vertrekpunt natuurwandelingen
Bad Teinach is het ideale vertrekpunt voor natuurwandelingen in het noordelijke Zwarte Woud. Hier starten de premium wandelpaden: Der Teinacher en het Wasser, Wald und Wiesenpad.  Als je vanaf het Teinachtal omhoogkijkt, ontdek je de kasteelruïne van Zavelstein die vroeger waakte over de vallei en de mensen. Vanaf daar heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de heuvels en valleien van het noordelijke Zwarte Woud. 

Boek een originele vakantiewoning: Schwarzwaldstrand
Tip voor een originele vakantiewoning is Schwarzwaldstrand in Bad Herrenalb met een heus strandje aan de Alb, een klein beekje dat meandert door het prachtige landschap.

De jungle van het Zwarte Woud
Zin in een jungletocht? Wandel dan door het Bannwald Bärlochkar, een bosreservaat van 100 hectare. Het bos wordt hier aan zijn lot overgelaten en kan zich daardoor veel vrijer ontwikkelen in zijn natuurlijke omgeving. Alleen het natuurpad wordt vrijgehouden van omgevallen bomen en afgebroken takken, wat een geweldige kans biedt voor wandelaars om zich onder te dompelen in de natuur.

Hier groeien bizarre boomvormen de lucht in, korstmossen hangen aan de takken, varens woekeren in overvloed en het ruikt er naar vers mos. Onderweg kom je veel informatieborden tegen die je vertellen over het woud.

Kasteel Altensteig
In de Boven-Nagoldvallei ligt het prachtige vakwerkstadje Altensteig. Hoog boven de historische huisjes en de kronkelende straatjes staat een indrukwekkend kasteel. In de zomer beleef je hier jongleurs, muzikanten en kunstenaars.

Historisch vakwerkstadje Calw
In het vakwerkstadje Calw kom je heerlijk tot rust. Samen met 15 andere kleine Duitse steden is het opgenomen in de lijst van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het land. De kleine stadsparel heeft een prachtig voetgangersgebied en charmant marktplein waar je fijn kunt wandelen, winkelen en een terrasje kunt pikken. Op zaterdag is er de wekelijkse markt met tal van regionale specialiteiten. Hier vindt je ook het museum van de bekende schrijver Herman Hesse die in Calw is geboren. 

Tochten voor E-bike en toerfiets
In het Noordelijke Zwarte Woud vind je tal van goed bewegwijzerde fietstochten. De twee rivierfietspaden Nagoldtal-Radweg en Enztal-Radweg kunnen worden gecombineerd tot een rondrit die indrukwekkend mooi is. Goed om te weten: in zowat elk dorp vind je wel een e-bike verhuur en oplaadpunten. Op de website www.mein-schwarzwald.de vind je altijd een fietstocht die bij je past. De site is erg gebruiksvriendelijk met een reisplanner en filters waarmee je goede keuzes kunt maken. Klik hier voor 16 verschillende e-bike fietstochten waarbij je in een oogopslag de afstand, tijdsduur en aantal hoogtemeters ziet. Klik hier voor 28 tochten die je per toerfiets kunt afleggen.

Het Noordelijk Zwarte Woud is voor velen een van de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland, voor wie houdt van rust, ruimte en natuur. Met de auto ben je er zo. Het is bekend vanwege de uitgestrekte dennenbossen die liggen tussen Baden-Baden in het westen en Calw in het oosten en van Pforzheim in het noorden tot Alpirsbach in het zuiden.

Informatie
Kijk voor meer informatie op de Nederlandstalige website www.mein-schwarzwald.de. Hier vind je veel tips over het gebied, wandeltochten, fietstochten, campings en thermen.

Tourismus Gmbh Nördlicher Schwarzwald
Sonnenweg 5
75378 Bad Liebenzell
Email: info@mein-schwarzwald.de
Telefoon: 07052 8169770

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.