Zo zorg je voor een productievere thuiswerkdag

Werk jij wel eens dagen vanuit huis? Dan komt het bij jou ook vast voor dat je dagen hebt waarop het lastiger is om je goed te concentreren vanuit huis. Je wilt veel doen, maar raakt afgeleid van de kleinste dingen. Dat is niet fijn natuurlijk en het liefst wil je dit voorkomen.

Geen zorgen: want wij helpen je op weg hoe jij zorgt voor een betere productiviteit tijdens je thuiswerkdagen. Met deze 4 tips haal jij gegarandeerd veel meer uit thuis werken!

1. Zorg voor een goede werkomgeving

Wanneer je thuis werkt, is het natuurlijk van belang om dit in een prettige omgeving te doen. Ga dus niet in bed of op de bank liggen en aan je werk starten. Zo zorg je niet voor de beste productiviteit. In plaats daarvan is het raadzaam om achter een bureau of tafel te zitten en te werken vanuit een fijne, comfortabele (bureau)stoel. En wil jij je werkomgeving zo schadevrij als mogelijk houden? Schaf dan vloerbeschermers, zoals bureaustoelwielen of stoelpoot doppen aan, zodat je vloer beschermd blijft tijdens al het heen en weer geschuif van je stoel tijdens het thuiswerken.

2. Behoud hetzelfde werkritme

Werk je vandaag thuis? Hoe verleidelijk is het dan om je wekker een uurtje later te zetten en rollend vanuit je bed achter je laptop te kruipen? Precies, groot. Probeer dit echter niet te doen. Waarom: je ochtend begint meteen een stuk beter als je je ritme behoudt en op hetzelfde tijdstip uit bed gaat als wanneer je naar kantoor gaat. Pak een koffietje, ga lekker ontbijten en begin je ochtend desnoods met een korte wandeling. En je zult zien wat voor positieve impact het heeft op je dag!

3. Maak een planning

Wat altijd kan helpen, is om de dag te beginnen met het maken van een planning. Het geeft je dag direct meer structuur en je weet precies wat je op de dag te wachten staat. Tuurlijk komen er altijd weer dingen tussendoor en vragen van collega’s of klanten om dingen op te pakken. Toch biedt het maken van een planning je wel houvast en overzicht.

4. Balans in werk en privé

Wanneer je thuis werkt, is het soms verleidelijker om langer door te gaan. Dit met de gedachte dat je morgen dan ‘meer rust’ hebt. Pas hier echter mee op en maak het niet al te gebruikelijk voor jezelf. Zorg voor de juiste balans tussen werk en privé om jezelf niet over te werken.

Volg deze tips en je zorgt gegarandeerd voor een betere productiviteit tijdens het thuiswerken. Wij wensen je in ieder geval succes!

Het bericht Zo zorg je voor een productievere thuiswerkdag verscheen eerst op Welke geraniums?.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.