Volbloed fauteuils

De grenzen tussen cultuur en natuur worden continu opnieuw gedefinieerd door de ontwerpen van de Nederlandse kunstenaar Max Jungblut. De Maastrichtse ontwerper daagt de gebruiker met zijn ideeën uit verder te kijken dan de gebruikerscontext. Eind juni presenteert hij zijn nieuwe collectie gestoffeerde zitsculpturen in Salone Di Mobile in Milaan, gepresenteerd door het Nederlands Paviljoen voor Design.

Max Jungblut ontwerpt en creëert stijlvolle, comfortabele, dynamische meubelen – zitsculpturen – en exposeert deze in zijn eigen galerie in het centrum van Maastricht. Zijn werk was ook al te zien op de TEFAF, Art Brussel, Salone Di Mobile Milaan, in Dubai en in Barcelona. Verder ook in enkele musea en mooie galerieën.

Organisch gevormde fauteuils
De ontwerpen van Max Jungblut zijn veel meer dan objecten; ze activeren de vrije interpretatie, nemen meerdere vormen aan en zijn in staat intrigerende verhalen te vertellen. In welke vormen of materialen deze ontwerpen zich ook presenteren, alle ademen ze dezelfde liefde voor natuur en kunst.

De organisch gevormde fauteuils zijn een perfect voorbeeld van het vrij interpreteerbare aspect van zijn werk. De abstracte vormen prikkelen de fantasie van de aanschouwer en kunnen daardoor elk denkbaar natuurlijk verschijnsel aannemen: een vierpotig wezen, een dier of misschien zelfs een hand.

Max Jungblut hergebruikt in zijn unieke kunstwerken oude, vaak verrotte, door schimmel getekende panlatten, maar ook maakt hij zeer comfortabel hypermoderne CNC-geëngineerde walnoten uitvoeringen die generaties lang, zowel als kunstwerk als fauteuil te gebruiken zijn.

Informatie
Galerie & Atelier Max Jungblut
Sint Pieterstraat 56
6211 JP. Maastricht
info@atelierjungblut.nl
www.atelierjungblut.nl

Voor meer kunst in Maastricht ga je naar www.maastrichtkunst.nl.

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.