Vijfsterrennatuur in de Dolomieten

Hotel Cyprianerhof ligt aan de voet van het Rosengartenmassief, een van de mooiste landschappen ter wereld. Natuur van de buitencategorie. De missie van dit prachtige vijfsterrenhotel is om zoveel mogelijk een te zijn met de natuur. Het zit in het DNA van de gastvrije familie Damian en komt tot uiting in de kleinste details. Geen plastic zeeppompjes op de kamer, uitstekend bereikbaar per OV, oplaadpalen voor elektrische auto’s en een bewuste keuken met veel vegan en vegetarische opties. 

Het hotel is gebouwd met milieuvriendelijke materialen en verkreeg in 2016 het certificaat KlimaHaus Gold Nature voor de hoge energie-efficiëntie uit zonne-energie en waterkracht. De natuurbewuste, gezonde keuken van het hotel werkt intensief samen met regionale producenten voor verse ecologische producten. En de SPA-baden zijn gevuld met helder Dolomietwater dat wordt gezuiverd met een zoutelektrolyse-systeem, zonder chloor.

Vijfsterrennatuur
Het Rosengartenmassief staat op de UNESCO World Heritage-lijst vanwege haar ongekende landschappelijke schoonheid. Het is een van de mooiste wandelgebieden ter wereld. Majestueuze bergen, heldere bergmeren, bloeiende weiden en de heerlijk geur van bloemen en wilde kruiden zijn de ingrediënten van de ongerepte natuur rondom het hotel. Niets is mooier dan vanuit Hotel Cyprianerhof dit gebied te verkennen.

Hotel Cyprianerhof staat bekend om zijn ervaren berggidsen die je graag op weg helpen en biedt een breed scala aan wandelroutes voor actieve en avontuurlijke vakantiegangers. De wandelgidsen begeleiden je dagelijks, vanuit het hotel, in de bergwereld van de Catinaccio/Rosengarten en het Sciliar/Schlern-gebied.

Sauna met zich op de rotsachtige bergtoppen van het Rosengartenmassief
In de Spa van het hotel kom je maximaal tot rust na een actieve dag. Er is een sauna van glas met 360° panorama over de imposante bergtoppen. Het 2400 vierkante meter grote wellnessresort heeft de meest bijzondere sauna’s en relaxruimtes. Waaronder de Argilla-sauna, een 100% ecologische cocon van klei met in het midden een ronde kachel.

Er is een grote zwemvijver waar je ’s zomers heerlijk zwemt, tussen de bergen. Het binnen- en buitenzwembad zijn ook gevuld met kristalhelder bronwater uit de bergen. In de Similde Spa geniet je van ontspannende massages en beautybehandelingen.

Uitgebreide menukaart met ook vegan en vegetarische gerechten
’s Avonds worden in het sfeervolle restaurant seizoensgebonden, regionale en natuurlijke gerechten geserveerd door het nieuwe keukenteam Quattro. Eet je vegan of vegetarisch, ook dan kan je hier heerlijk eten. Vier chefs, Monika, Marion, Allessandro & Alessandro, runnen de keuken. Zij creëren nieuwe interpretaties van recepten uit de Zuid-Tiroolse en Italiaanse cultuur. Om de kwaliteit te waarborgen en te weten waar de producten vandaan komen werken ze samen met lokale boeren en maken ze alles zelf: lokaal, vers, gezond en ongelooflijk lekker.

Informatie
Cyprianerhof
The Damian family
Via S. Cipriano 69 / 39050 Tires al Catinaccio / South Tyrol / Italy
Tel. +39 0471 64 21 43
hotel@cyprianerhof.com
www.cyprianerhof.com

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.