Veiligheidsschoen voor minder ziekteverzuim

De vernieuwde Bata Enduro veiligheidsschoenen van Bata Industrials zijn ontwikkeld op het natuurlijke looppatroon van voeten. Ze zijn voorzien van verbeterde technieken zoals Walkline 3.0 voor een optimale voetafwikkeling, schokabsorptie en energieteruggave. Zo houden ze voeten fit en gezond. 

Hiel en voet zitten stevig geplaatst in de schoen die stabieler aanvoelt en erg soepel afrolt. Ook het draaipunt heeft een touch-up gehad. Resultaat: een ergonomische veiligheidsschoen voor gezondere voeten en daardoor significant minder ziekteverzuim.

Focus op veiligheid en gezondheid
Emérence van Daalen, Marketing Director Bata Industrials, licht toe: ‘Veel mensen ondervinden op steeds jongere leeftijd problemen met hun voeten. Dat wordt veelal veroorzaakt door het dragen van sneakers. Die hebben vaak een banaanvormige zool die de voet verwringt en onnatuurlijk afwikkelt. Deze constructie is oorspronkelijk bedoeld voor explosieve sporten, maar niet voor langdurige dragen tijdens het werk. Het dagelijks dragen van sportschoenen vergroot enorm de kans op blessures in voet, knie of heup en kan uiteindelijk leiden tot ziekteverzuim.

De complexe gewrichts-, pees en spierbeweging van een voet in actie tijdens het werk is leidend geweest voor het ontwerp van de nieuwe Bata Enduro. Achter alle verbeteringen vind je specifieke technologieën die we bij Bata Industrials zelf hebben ontwikkeld. Zoals Walkline 3.0, het Tunnel System, Easy Rolling System, Heel Lock System en Twist Zone. Het laat zien dat onze focus ligt op veiligheid maar ook voor de volle 100% op gezondheid.’

Walkline 3.0
Een voet wikkelt zich in een specifieke lijn af, van hiel van teen. Niet recht, maar meer in een S-vorm. Walkline 3.0 ondersteunt heel gericht deze natuurlijke beweging van de voet. De buitenzool is in specifieke secties verdeeld, waardoor hij optimaal aansluit bij de anatomische gang van het looppatroon. 

Tunnel System
Het verbeterde Tunnel System ligt dieper in de hak en optimaliseert zo het grondcontact: de voet komt automatisch in de juiste positie voor een goede afwikkeling. Het zorgt voor extra schokabsorptie, energieteruggave  en verbetert de slipweerstand aanzienlijk.

Easy Rolling System
Easy Rolling betekent niets anders dan een soepele overgang van hiel naar teen. De boogvorm begint met een ronde hiel die zorgt voor de juiste start van het afrollen van de voet. De verhoogde voorkant zorgt ervoor dat de schoen nauwelijks hoeft te buigen bij voltooiing van het looppatroon. Hierdoor bespaar je energie en verminder je de druk van de schacht op de voorvoet net achter de neus.

Heel Lock System
Om de Heel Lock Support te optimaliseren is in de schacht de juiste hoek van de veterspanning over de wreef ontworpen. Het zorgt voor een stevige plaatsing van hiel en voet in de schoen, waardoor Walkline 3.0 optimaal wordt ondersteund. De stabiliteit is verbeterd en mogelijke problemen in de hiel en middenvoet worden voorkomen.

Twist Zone
De Twist Zone bij het draaipunt van de voet heeft een minder diep profiel met lagere noppen. Je ervaart zo veel minder weerstand als je draait. Deze zone is essentieel op gecoate, stijvere vloeren om blessures door overmatige wrijving tijdens het draaien te voorkomen.

Informatie
De nieuwe Bata Enduro-collectie van Bata Industrials is verkrijgbaar vanaf eind mei in Europa via distributeurs en in Nederland ook via shop.bataindustrials.nl. Adviesprijs vanaf € 85,50 excl. BTW. Ga voor meer informatie over de collectie naar: www.bataindustrials.nl/enduro.

Samenwerking met de Noorse wetenschapper Terje Haugaa
Bata Industrials heeft de Bata Enduro veiligheidsschoen ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Noorse wetenschapper Terje Haugaa, autoriteit op het gebied van biomechanica. Hij verricht al decennialang onderzoek naar veiligheidsschoenen in relatie tot voet-, knie-, been- en heupproblemen. In Nederland heeft een op de drie werknemers in de industrie structurele klachten door het dragen van verkeerde schoenen.  Mensen hebben pijn en functioneren niet meer optimaal. Oplopend ziekteverzuim en extra kosten voor symptoombestrijding door fysio- en podotherapie is het gevolg.

Over Bata Industrials
Vandaag de dag is Bata Industrials een van ’s werelds grootste producenten van veiligheidsschoenen. Een globale speler met kantoren in Nederland, Chili, Mexico, Zuid-Afrika, Kenia, India, China, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland. De veiligheid van vakmensen heeft wereldwijd ultieme prioriteit voor Bata Industrials. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van uitgebreide testen in haar eigen laboratorium is het bedrijf trendsetter in de industrie waarin veiligheid het allerbelangrijkst is. Zo zorgt Bata Industrials ervoor dat vakmensen sterk in hun schoenen staan, lopen met vertrouwen en onder alle omstandigheden veilig kunnen werken. Informatie: www.bataindustrials.nl.

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.