ULTIMA 25 ACTIVE: monumentaal geluid en oneindig veel mogelijkheden

Teufel levert met de stereoset bestaande uit twee actieve ULTIMA 25 ACTIVE boekenplankspeakers een onvervalste alleskunner af. Dankzij ingebouwde versterkingstechniek, de ontvangst van digitale en analoge radio, een televisie- en computeraansluiting en een universele AUX-ingang komt er geen einde aan de toepassingsmogelijkheden. Er is ook draadloze technologie aan boord, zodat de set kan worden uitgebreid met een draadloze rearspeaker of subwoofer.

Een minimalistische stereoset
De speakerset ULTIMA 25 ACTIVE kan optima forma stereogeluid naar vrijwel elke ruimte brengen. De twee boekenplankspeakers zijn geknipt voor het afspelen van muziek via bluetooth, een gekoppelde spraakassistent of een voorversterkte platenspeler. Het is zelfs mogelijk om de ULTIMA 25 ACTIVE speakers zonder randapparatuur te gebruiken, want de set biedt ondersteuning voor DAB+ en FM-radio. Gebruikers kunnen met een simpele druk hun favoriete zender tevoorschijn toveren. Het is mogelijk om zes voorkeurzenders per ontvangstmethode in te stellen.

Een uitbreidbaar systeem voor televisie en entertainment
Links en rechts van de televisie opgesteld komen de ULTIMA 25 ACTIVE speakers met HDMI-aansluiting prachtig tot hun recht. Ze kunnen in een handomdraai op de televisie worden aangesloten. Het volume kan in dat geval met de oude vertrouwde afstandsbediening van de televisie worden geregeld. Gebruikers die meer willen, zoals een vettere bas of onvervalste surround sound, kunnen hun hart ophalen, want de stereoset ULTIMA 25 ACTIVE is compatibel met draadloze rearspeakers (EFFEKT of EFFEKT 2) en diverse draadloze subwoofers. Dit maakt het mogelijk om een krachtig 4.0- of 4-1 surround systeem in te richten zonder een wirwar van kabels door de kamer te moeten leggen.

Een krachtpatser voor op het bureau
De ULTIMA 25 ACTIVE speakers zijn ook voorzien van een ingebouwde geluidskaart. Dat betekent dat ze op een bureau kunnen worden opgesteld om het geluid van een pc of Mac naar een hoger plan te brengen. De set kan een USB-C-kabel op de computer worden aangesloten en worden direct door het besturingssysteem als audioapparaat herkend.

Monumentaal geluid
De ULTIMA 25 ACTIVE-speakers maken deel uit van de legendarische ULTIMA-reeks van Teufel. Ze staan daarmee garant voor authentiek en krachtig geluid. Voor het klassieke ontwerp met een tweewegs basreflex wordt gebruikgemaakt van een tweeter van 1 inch en een midwoofer van 6,5 inch. De uiterst efficiënte klasse D-versterker levert een totaal RMS-vermogen van 100 Watt (2x 50 Watt).

Intuïtieve bediening
De set kan op verschillende manieren worden bediend: direct vanaf de actieve ULTIMA 25 ACTIVE speaker, met de meegeleverde afstandsbediening of via aangesloten randapparatuur. Aan de bovenkant van de actieve speaker bevindt zich een aanraakschuif waarmee het volume kan worden afgesteld. De drie in de aanraakschuif geïntegreerde knoppen zijn voor het bedienen van de muziek (van track wisselen, start en pauze). Naast het display bevinden zich extra knoppen voor het selecteren van ingangen en favoriete radiozenders. De meegeleverde afstandsbediening biedt aanvullende functies voor onder meer het zoeken naar radiozenders en het opslaan van favoriete zenders. De helderheid van het display kan eveneens met de afstandsbediening worden afgesteld. Als de ULTIMA 25 ACTIVE speakers via de HDMI-aansluiting zijn aangesloten op een externe geluidsdrager zoals een televisie of zijn verbonden met een spraakassistent via de AUX-uitgang, worden ze automatisch ingeschakeld zodra een inputsignaal wordt herkend.

Prijs en beschikbaarheid
De set actieve ULTIMA 25 ACTIVE boekenplankspeakers is per direct in de kleuren wit en zwart voor te bestellen op teufelaudio.nl voor een prijs van 549,99 euro. Teufel biedt daarnaast twee aantrekkelijke bundels aan. De eerste combineert de krachtige 10 inch subwoofer T10 met de ULTIMA 25 ACTIVE Club Edition. De ULTIMA 25 ACTIVE Surround “4.1 set” bevat naast de subwoofer T10 ook EFFEKT 2 rearspeakers.

 

Het bericht ULTIMA 25 ACTIVE: monumentaal geluid en oneindig veel mogelijkheden verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.