Originele actie ‘Carhartt Houdt Je Warm’ zeer succesvol

Afgelopen winter maakten harde werkers bij Carhartt Workwear kans op gratis vloer- en spouwmuurisolatie. Dat de nood hoog is, bleek uit de meer dan 3.000 deelnemers die de moeite namen hun ijskoude verhaal te delen. Er is een mooie video gemaakt van de prijswinnaars, met hun hartverwarmende reacties en het isoleren van hun huizen. Er zijn reeds drie huizen geïsoleerd, het huis van de vierde prijswinnaar is komende maand aan de beurt.

Het leek misschien een wat vreemde combinatie: een kledingmerk dat woningisolaties weggeeft. Toch was de opvallende actie van Carhartt Workwear goed uit te leggen. Marga Stehmann, verantwoordelijk voor de actie bij Carhartt: ‘Heel veel mensen hadden eind vorig jaar last van hoge energietarieven in combinatie met een slecht geïsoleerd huis. Ook onze klanten. Daar wilden we op inspringen door een deel van ons marketingbudget beschikbaar te stellen om ze uit de brand te helpen. Want aan de energieprijs kunnen we niets doen, maar de warmte binnenhouden en de kou buiten doen we al sinds 1889, maar dan met bedrijfskleding van topkwaliteit!’

Meer dan 3.000 aanmeldingen
Isoleren is het devies in deze barre tijden. Maar wie dat niet op tijd regelt of er de middelen niet voor heeft, krijgt het lastig. Dankzij de even eenvoudige als sympathieke winactie ‘Carhartt Houdt Je Warm’ kregen alle harde werkers van Nederland de kans hun woning alsnog te laten isoleren. En die kans kwam voor heel veel mensen als geroepen. In een periode van drie weken meldden zich 3.200 kanshebbers met hun verhaal op de actiesite. Onder hen veel starters die er achter kwamen wat een klushuis in de winter betekent. Maar ook talloze schrijnende verhalen van ijsbloemen op de ruiten binnen tot kinderkamers die niet warmer werden dan 12 graden.

‘Heel fijn dat we een beetje hulp krijgen’
De isolatie werd uitgevoerd door een professioneel isolatiebedrijf. Bij de jurering en beoordeling op isoleerbaarheid bleek een groot aantal inzenders helaas niet in aanmerking te komen. Geen spouwmuren, natte kruipruimtes, huurwoningen, te oud of te nieuw. Onlangs werden de eerste winnaars verrast met hun gewonnen isolatie. In bijgaande video is daarvan het verslag te zien.

Over Carhartt
Carhartt is het authentieke merk in werkkleding dat in 1889 is opgericht in Detroit, Michigan in de VS. Al meer dan 130 jaar lang staat Carhartt bekend om zijn robuuste constructies, innovatieve ontwerpen, uitzonderlijke kwaliteitsnormen, duurzaamheid en comfort. Carhartt werkkleding is een legende geworden onder ervaren vakmensen en ambachtslieden. 

De eerste producten van Carhartt waren overalls van duck- en denimstoffen. Vanuit het overweldigende succes werd steeds meer werkkleding ontworpen met premium stoffen, comfortabele pasvormen en details zoals drievoudig gestikte hoofdnaden en royale, functionele zakken.

Carhartt is er trots op dat ze harde werkers helpt en beschermt in sectoren als bouw, techniek, industrie, transport en productie, inclusief agrariërs en outdoor-liefhebbers. Het merk wordt vanuit Carhartt Europe BV in Amsterdam naar de arbeiders in Europa gebracht. Wereldwijd biedt Carhartt werk aan meer dan 5000 hardwerkende medewerkers.

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.