Oma’s Soep viert vrijheid door ‘Vrijheidssoep’ te maken met ouderen en Chef van der Lecq

Op Bevrijdingsdag neemt organisatie Oma’s Soep deel aan het maken van de ‘Vrijheidsssoep’, een landelijk initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. In samenwerking met online chefkok Chef van der Lecq wordt dit jaar de Vrijheidssoep gemaakt samen met vele ouderen, jonge vrijwilligers en bekende Nederlanders in de Vondelkerk in Amsterdam. Tijdens dit evenement gaan jong en oud samen in gesprek over de waarde van vrijheid, mensenrechten en democratie.

Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Om eenzaamheid structureel te bestrijden organiseert Oma’s Soep sinds 2017 sociale activiteiten en landelijke evenementen door heel Nederland: in totaal realiseerde de stichting al meer dan 60.000 ontmoetingen met ouderen. Zo vinden er wekelijks kookdagen plaats waarbij jonge vrijwilligers en ouderen samen soepen maken. Daarnaast worden er grotere landelijke activiteiten georganiseerd om meer bewustzijn rondom het maatschappelijke probleem eenzaamheid te creëren.

Nationaal Comité 4 en 5 mei

Oma’s Soep neemt met het organiseren van dit evenement deel aan een landelijk initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, die mensen oproept om de Vrijheidsmaaltijd van het jaar te maken op 5 mei. De kern van deze Vrijheidsmaaltijd is volgens het Comité een bijzondere ontmoeting aan de tafel, waarbij de gasten in gesprek gaan over de vrijheid. Martijn Canters, mede-oprichter van Oma’s Soep zegt: met Oma’s Soep bestrijden wij eenzaamheid onder ouderen en vele van de ouderen hebben de oorlog gemaakt. Tijdens dit evenement stimuleren we onze jonge vrijwilligers om het gesprek met ouderen aan te gaan over vrijheid, want ouderen kunnen als geen ander vertellen hoe belangrijk dit thema is’.

Smul en strijd mee
Het Bevrijdingsevenement van Oma’s Soep vindt plaats op 5 mei 2023 van 12:00 tot 15:00 in de Vondelkerk te Amsterdam. Iedereen is welkom om te genieten van een heerlijke Vrijheidssoep en om de vrijheid te vieren met ouderen!

Het bericht Oma’s Soep viert vrijheid door ‘Vrijheidssoep’ te maken met ouderen en Chef van der Lecq verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.