Nieuwe technologie: gesynchroniseerd lagensysteem voor next-level avonturen

De nieuwe L.I.M Series Z|T-collectie van Haglöfs is ontworpen voor buitenmensen die op zoek zijn naar ultieme uitdagingen. Kenmerken zijn een ultra-performance design en een innovatief gesynchroniseerd lagensysteem. 

Het Synchronized Performance Layering System zoals de technologie voluit heet bestaat uit een basislaag dicht bij het lichaam met een zeer open structuur, die ademt en je droog houdt. De dubbele tussenlagen voeren vocht af en houden warmte vast. De duurzame, ademende en comfortabele GORE-TEX PRO-buitenlaag is gemaakt om de zwaarste omstandigheden te weerstaan.

Geïnspireerd door de ruige landschappen van Groenland, is elk kledingstuk in de nieuwe L.I.M Series Z|T-collectie ontworpen en getest door ervaren outdoorexperts. Onder de meest extreme omstandigheden.

Warmte- en vochtregulatie
De truc om zelfs in ruige omstandigheden comfortabel te blijven, is door warmte en vocht tegelijkertijd te beheersen. Wat dit complex maakt, is dat het lichaam veel van zijn warmte uitstraalt door middel van convectie – een technische term voor warme vochtigheid, die vloeibaar wordt als het afkoelt. Het ingenieuze dubbele middenlaagsysteem van de L.I.M Series Z|T zorgt voor de warmte, terwijl het vocht wordt afgevoerd. Dit zorgt voor comfort bij een brede temperatuurrange en verschillende intensiteitsniveaus.

Combineer de lagen
Elk kledingstuk in de L.I.M Series Z|T-collectie is op zichzelf te gebruiken, maar kan ook in combinatie met andere uitrusting worden gedragen. De items zijn alle superlicht en duurzaam. De echte innovatie komt naar voren als je ze bij elkaar draagt. Door lagen te combineren ben je altijd perfect gekleed voor de specifieke omstandigheden waarbij je je eenvoudig kunt aanpassen aan wisselende omstandigheden.

Om ervoor te zorgen dat het L.I.M Series Z|T-systeem voldoet aan de prestatieverwachtingen werd het onderworpen aan Haglöfs’ testprogramma NEO-V. Dit programma brengt wetenschappers en ontwerpers samen met professionele ontdekkingsreizigers en berggidsen.

Annsofie Jakobsson, hoofd Design bij Haglöfs: ‘Toen we meer dan 20 jaar geleden de L.I.M-serie lanceerden, verlieten we veel traditionele ideeën over wat nodig is tijdens expedities en stelden we nieuwe normen op het gebied van materialen en functies. De L.I.M Series Z|T-collectie bouwt voort op die ervaring, maar is ook het resultaat van teruggaan naar de tekentafel. We vroegen ons af hoe we het aanpassingsvermogen en de prestaties konden verbeteren om beter te voldoen aan de eisen van avonturiers. Zo kwamen we uiteindelijk verder dan de bekende drielagen theorie.’

Maria Granberg, professioneel bergbeklimmer en Haglöfs-ambassadeur: ‘Wat ik echt waardeer aan het L.I.M Z|T Mtn GTX-jack is dat het me de duurzaamheid en bescherming geeft die ik verwacht van een buitenlaag. Maar daarnaast ook het ademend vermogen biedt dat ik nodig heb als ik me snel door onbeschut terrein en slecht weer beweeg. Het is een geweldige combinatie die zich vooral bewijst in het ruige bergklimaat waar ik hem het meest heb gebruikt en waar efficiëntie centraal staat.’

Basis, dubbele tussenlagen en toplagen

L.I.M Z|T-basis
L.I.M Z|T Base is geoptimaliseerd om vocht snel van de huid te verwijderen, snel te drogen en een hoge warmte-gewichtsverhouding te leveren. Het is gemaakt van technisch Polartec-materiaal met een minimalistische constructie en heat mapped panels.

L.I.M Z|T Mid Sync 1 jas en Mid Sync 2 jas
De dubbele middenlagen vormen de motor van het L.I.M Series Z|T Synchronized Performance Layering System. Ze kunnen solo worden gedragen of aan elkaar bevestigd voor een combinatie die zorgt voor een snel ademend vermogen en vochtoverdracht en tegelijkertijd een hoge warmte-gewichtsverhouding levert.

Beide lagen zijn gemaakt van technische Polartec-stoffen. De buitenste middenlaag, Mid Sync 1 heeft een hard oppervlak voor duurzaamheid en weersbestendigheid, gecombineerd met een open structuur voor luchtstroom. De binnenste tussenlaag, Mid Sync 2, is voorzien van heat mapped panels en een open structuur voor ademend vermogen. Plus: een langere pasvorm waardoor het in handschoenen en broek kan worden gestopt.

Beschermende externe top layer jassen
De jassen zijn gemaakt van GORE-TEX Pro Shell met Stretch. Hierdoor zijn ze duurzaam en sterk tegen wind en regen, terwijl ze toch zeer goed ademend zijn. Stormlocks op de onderzomen van de jassen maken ze bevestigbaar aan de L.I.M Series Z|T Pant.

De L.I.M Z|T Mtn GTX Pro Jacket biedt een beschermende laag om de prestaties en bescherming tegen weersinvloeden te optimaliseren. De jas is speciaal ontworpen voor bergbeklimmers: de capuchon biedt plaats aan een helm en de panelen zijn aangepast voor een klimharnas. Extra grote, gemakkelijk te grijpen trekkoorden, een stormlock-onderzoom en een trekkoordverstelling maken het gemakkelijk om de jas af te stellen.

De L.I.M Z|T Trek GTX Pro-jas is gemaakt voor lange dagen op ruige paden, met extra lengte die is geconfigureerd voor een trekkingrugzak en panelen die kunnen worden aangepast voor het dragen van een rugzak. Het is gemakkelijk om de luchtstroom aan te passen met grote mesh pockets aan de voorkant die ook dienst doen als ventilatie.

Duurzame broeken
De L.I.M Z|T Shell GTX Pro Pant is ontworpen voor intensieve bergactiviteiten in Scandinavische landen onder zware omstandigheden. De broek is gemaakt van GORE-TEX PRO Shell met stretch en is extreem duurzaam en slijtvast, terwijl hij tegelijkertijd flexibel, ademend en comfortabel blijft. Te synchroniseren met de jassen met een stormslot dat aansluit op de achterzomen.

De L.I.M Z|T Pant is super lichtgewicht en verstelbaar. De broek is gemaakt om te presteren in verschillende Scandinavische bergomstandigheden en is voorzien van strategische verstevigingen. Een stormlock verbindt ze met de achterzoom van het Z|T Trek-jack. Voeg daarbij de isolerende hydrofobe donslaag van de collectie, lichtgewicht en waterdichte trekkingschoenen en een extreem veelzijdige rugzak – en je bent klaar voor tal van avonturen.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.