Mizuno voorziet alle Oranje volleybalteams van kleding

Mizuno en de Nevobo hebben hun partnership uitgebreid. Voortaan speelt elk nationaal volleybalteam in Mizuno kleding. Tijdens de WK’s voor Mannen en Vrouwen dit jaar zal de kleding in volle glorie te zien zijn. De overeenkomst geldt voor alle Oranje volleybal- en zitvolleybalteams. 

Het Japanse sportconcern leverde de afgelopen negen jaar al schoenen, kniebeschermers en sokken aan alle nationale zaalvolleybalteams. Vanaf 2022 dragen de Nederlandse internationals ook tenues (teamwear) van Mizuno.

Sinds 2013 werken de Nevobo en Mizuno naar grote tevredenheid samen. Ook vóór deze periode speelden de beste Nederlandse volleyballers en volleybalsters al op Mizuno. 25 jaar geleden wonnen de Lange Mannen een historische gouden medaille op de Olympische Spelen van Atlanta. Tijdens dit ‘Sportmoment van de Eeuw’, was Oranje van top tot teen in Mizuno gestoken.

WK Volleybal Vrouwen voor het eerst in Nederland
In het najaar van 2022 vindt, voor de eerste keer in de historie, het FIVB WK Volleybal Vrouwen plaats in Nederland. Het vierjaarlijkse WK duurt ruim drie weken en er nemen 24 landen uit vijf verschillende continenten aan deel. In totaal worden ruim honderd wedstrijden gespeeld in o.a. het GelreDome, Ahoy en Omnisport. Het WK begint op 23 september, de finale wordt gespeeld op 15 oktober 2022.

Duurzame samenwerking
De duurzame samenwerking tussen de volleybalbond en de Japanse multinational is nu dus versterkt. Alle Nederlandse zaalinternationals, van jong tot oud, en de Nederlandse zitvolleyballers, gaan naast schoenen ook teamkleding van Mizuno dragen. Onlangs werd op het hoofdkantoor van Mizuno Europe in Capelle aan den IJssel het vernieuwde contract getekend.

Algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo sprak zijn waardering uit voor het Japanse bedrijf: ‘We werken al jaren samen, naar grote tevredenheid. Wat heel krachtig is aan Mizuno, is dat zij een eigen tak in het volleybal hebben en daarmee dus ook aan specifieke productontwikkeling doen. Dat maakt dat de wensen van de spelers en de speelsters heel goed aansluiten bij de producten die aangeboden worden.’

Ook Jean-Paul van der Linden, General Manager Central Europe van Mizuno, reageert verheugd op de nieuwe verbintenis: ‘Sinds 2013 is Mizuno official shoe supplier van de Nevobo en daarmee sponsoren wij alle teams: Pre-Jeugd, Jeugd, Jong, U22, de Talent Teams en de Oranje Dames & Heren. Zo groeit in alle lagen en leeftijden de top van Nederland op met Mizuno producten.

Met het nieuwe teamwear partnership slaan wij een nieuwe weg in en versterken wij onze positie binnen het volleybal, voor zowel de Nederlandse als de internationale markt met meer merkzichtbaarheid. Naast de topsport vinden wij het belangrijk om de totale breedtesport te bereiken middels grotere (retail)activaties en activaties tijdens evenementen. Zo kunnen we de sport volleybal in zijn algemeenheid sterker promoten.’

Over Mizuno
Mizuno is een internationaal sportmerk opgericht in 1906 in Osaka (Japan). Het is uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van functionele sporten. Mizuno Corporation Netherlands vertegenwoordigt het merk in de Benelux waarbij de focus ligt op running, volleybal, handbal, korfbal, hockey, voetbal, judo en tennis. 

Mizuno is hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast is ze official shoe supplier van de Nederlandse en Belgische volleybalbond en de Nederlandse en Belgische korfbalbond. Het merk doet er alles aan om de hoogste kwaliteit sportuitrusting te ontwikkelen. Dat doet ze in samenwerking met sporters als Sergio Ramos, Estavana Polman, Mikkel Hansen en Laura Dijkema. 

Steeds meer sporters ontdekken de kwaliteit van Mizuno omdat het merk nooit concessies doet aan functionaliteit. In de Mizuno-filosofie leidt dit namelijk ook esthetisch altijd tot het meest geslaagde product. Mizuno Corporation Netherlands is gevestigd in Capelle aan den IJssel en heeft ook in Leusden een showroom.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.