Luxe ATAG wijnklimaatkast – de ultieme wijnkelder in een bekroond design

Deze ATAG wijnklimaatkast is gemaakt voor fijnproevers, wijngek en levensgenieters. Hij bewaart de beste flessen voor het perfecte moment door te voldoen aan de basisprincipes van de traditionele wijnkelder: geen uv-licht, geen trillingen en een stabiele luchtvochtigheid. De ATAG wijnklimaatkast biedt ruimte aan een wijncollectie tot 189 flessen, heeft een stijlvol serveergedeelte en drie klimaatzones. De ingebouwde camera is verbonden met de geïntegreerde Vivino App zodat het unieke verhaal van iedere wijn binnen handbereik is. Wijnzinnig!

Deze ATAG wijnklimaatkast is de ultieme wijnkelder en werd bekroond met de prestigieuze Golden IF Award. Het volledig uittrekbare serveergedeelte van beukenhout presenteert elke wijn met respect en in stijl. Voor het serveren kunnen de wijn en de glazen in deze zone al op de juiste temperatuur gebracht worden. De instelbare ledverlichting met bewegingssensoren zorgt voor sfeervolle verlichting.

Klimaatzones
Laat die Bordeaux nog even rijpen en serveer de Sauternes licht gekoeld. De ATAG wijnklimaatkast heeft drie klimaatzones die via het touchscreen apart instelbaar zijn op een temperatuur tussen de 5°C en 20°C. Zo is elke wijn op de temperatuur die hij verdient.

Respect voor licht, lucht en zicht    
Dankzij het isolatieglas met uv-coating heeft licht geen invloed op de smaak en de kleur en is de collectie toch altijd goed zichtbaar. De optimale luchtvochtigheid zorgt ervoor dat kurken altijd goed blijven. De wijnen worden trillingvrij bewaard op de legplateaus met telescopische geleiding met soft-close.

Tech ontmoet traditie  
Ontdek alles over de wijn door het etiket te scannen met de ingebouwde camera die in verbinding staat met de geïntegreerde Vivino App. Daarnaast is er de Connect Life Wine Climate Cabinet app met gedetailleerd wijnvoorraadsysteem. Zowel het licht als de temperatuur kunnen via de app ingesteld worden.

Verdubbel de wijnkelder     
De ATAG wijnklimaatkast is uit te breiden met een bewaarkast met één instelbare temperatuurzone. Met eveneens een capaciteit van 189 flessen kan hiermee een nog uitgebreidere wijnvoorraad lange tijd onder perfecte omstandigheden bewaard worden.

Beide wijnklimaatkasten hebben een afmeting van 74,5cm x 70cm x 192cm (LxBxH). De verkoopadviesprijs van de ATAG wijnklimaatkast is € 7.399,-. de aanvullende uitvoering heeft een verkoopadviesprijs van € 5.499,-.

Meer details en verkooppunten vind je hier.

Tips bij het bewaren van wijn:
De meeste mensen die wijn drinken, weten dat witte wijn en champagne gekoeld en rode wijn op ‘kamertemperatuur’ moet worden geserveerd. De ‘kamertemperatuur’ waar wijnprofessionals het over hebben is de temperatuur van wijnkelders in de regio Bordeaux van Frankrijk. Deze wijnkelders hebben een temperatuur van circa 13°C.
De luchtvochtigheid in de wijnklimaatkast is belangrijk voor langdurige opslag en rijping van wijn. De aanbevolen temperatuur voor het rijpen van wijn ligt tussen de 11°C en 13°C.
Wijn moet horizontaal worden bewaard, dit houdt de kurk vochtig en gezwollen en voorkomt dat wijn ongewenst contact maakt met lucht. Bij een kortdurende bewaartijd, korter dan enkele weken, gaat de voorkeur uit naar bewaren in gekantelde positie om de kurk vochtig te houden. Voor schroefdoppen en kroonkurken zijn er minder eisen ten aanzien van de plaatsing.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.