Kringloop De Kempen in Veldhoven na brand weer open

Stichting Kringloop De Kempen opent op zondag 14 januari 2024 op feestelijke wijze een splinternieuwe winkel met circulair ambachtscentrum in Veldhoven. De openingshandeling zal om 12:00 uur worden verricht door de brandweer. Symbolisch, om te laten zien dat de cirkel weer rond is. Want dat is waar het bij Kringloop De Kempen om draait. 

Na de brand die de winkel, werkplaatsen en magazijnen in de as legde is er op Run 4305 een geheel nieuwe winkel gerealiseerd van in totaal maar liefst 2.800 m2. Ton Dietvorst, Bedrijfsleider van Kringloop De Kempen is enorm trots:

‘Wat ik zo fantastisch vind is de veerkracht van ons hele team. Zo’n brand hakt er bij veel mensen enorm in. Bijna alles ging in rook op. Zonder uitzondering zette iedereen zijn schouders onder de realisatie van de nieuwe winkel. Er is keihard gewerkt. En nu kan heel Veldhoven en omstreken, op zondag 14 januari, met eigen ogen komen zien wat we hebben bereikt. Het is een van de mooiste Kringloopwinkels van Nederland geworden, dat durf ik wel te zeggen.’

De populariteit van Kringloop De Kempen zit al jaren in de lift omdat steeds meer consumenten steeds bewuster spullen kopen. Denk daarbij aan kleding, woondecoratie, meubilair, boeken, platen, speelgoed, witgoed, elektra en nog veel meer. Goederen inzamelen, herstellen en weer verkopen is het leidmotief. Echter het allerhoogste goed van Kringloop De Kempen zijn de medewerkers, die allen nauw betrokken zijn bij het succes van de formule.

Duizelingwekkende aantallen
Bij Kringloop De Kempen zijn in totaal ruim 180 mensen werkzaam. Veelal vrijwilligers, gepensioneerden en mensen waarvoor op de reguliere arbeidsmarkt geen werkplek is. Dat kunnen mensen zijn die tijdelijk geen werk hebben en mensen met een arbeidsbeperking of taakstraf. Maar zeker ook een zeer waardevolle groep jongeren van onder andere zorginstelling Severinus.

Ze zijn onmisbaar, want er moet hard gewerkt worden om jaarlijks de ruim 1 miljoen kilo aan goederen in te zamelen en verkoopklaar te maken. Er worden per jaar meer dan 500.000 artikelen verkocht aan ruim 150.000 klanten. Duizelingwekkende aantallen.

Monique van Zutphen, Voorzitter Bestuur Kringloop De Kempen: ‘Wij willen als organisatie bijdragen aan een beter milieu door spullen een tweede leven en mensen een tweede kans te geven en zo mee te helpen aan een samenleving waarin iedereen meedoet. Dat slaat enorm aan. Je ziet het terug in de omzet, maar veel belangrijker voor ons, is de voldoening bij alle betrokken medewerkers. We ontvangen ook veel steun van onze partners, want zonder hen zouden we niet kunnen bestaan.’

Partners Kringloop De Kempen
Kringloop De Kempen een gecertificeerd kringloopbedrijf en circulair ambachtscentrum. Partners van Kringloop De Kempen zijn: Gemeenten Veldhoven, Bergeijk, Waalre, Eersel, Stichting Severinus, Vrijwilligersorganisaties Cordaad Welzijn, Vrijwilligersorganisatie Bergeijk en Goedvoormekaar Waalre, Reclassering Nederland, Bureau Halt, Jeugdbescherming Brabant, Combinatie Jeugdzorg, Lunetzorg, Stichting Leergeld De Kempen, Stichting Vluchtelingenwerk, Stichting Gered Gereedschap, BSR Veldhoven, Ergon UWV, Voedselbanken.nl, GGzE en Sondervick College.

Spullen brengen of ophalen
Kringloop De Kempen waardeert het enorm als je je goede, overtollige spullen zelf komt afgeven bij het afgiftestation in Veldhoven, Bergeijk, Waalre of Eersel. Je kunt dan meteen een kijkje nemen in de winkel waar je met korting zelf iets kunt ontdekken. Want mensen die spullen komen brengen, ook wel gunners genoemd, krijgen een kortingskaart.

Als het niet lukt om zelf langs te komen, kunnen goede spullen ook kosteloos bij je worden opgehaald. Tenminste als je in de gemeente Veldhoven, Bergeijk, Waalre of Eersel woont. Heb je vragen over spullen brengen of ophalen, neem dan telefonisch contact op: 040 – 254 43 34. Of kijk op de website www.kringloopdekempen.nl.

Over Stichting Kringloop De Kempen
Stichting Kringloop De Kempen is opgericht in 2000 met als doel ‘iets bijdragen aan de verbetering van het milieu’. Door bruikbare spullen een tweede leven te geven. Toch is het geen spullen-bedrijf. Natuurlijk, er worden spullen verkocht, maar in de kern is het een organisatie van en voor mensen. Iedereen moet kunnen meedoen, waar je ook vandaan komt en hoe je situatie ook is. 

Kringloop De Kempen is in 23 jaar uitgegroeid tot een professionele organisatie met een vrijwillig bestuur, met 6 winkels, met een steeds groter aantal samenwerkingen en met diverse keurmerken die de professionaliteit van de milieubewuste en sociale koers onderstrepen.

Adressen winkels Kringloop De Kempen

Veldhoven, Run 4305
Veldhoven, Feel Good Store by Kringloop de Kempen, Meiveld 158, Citycentrum
Bergeijk, Dr. Rauppstraat 54
Waalre, Burgemeester Mollaan 50
Eersel, Lange Voren 22a,
Valkenswaard, Feel Good Fashion by Kringloop de Kempen, Corridor 11

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.