Kinderspel: wandelen in de bergen nu extra leuk

Op zoek naar een avontuurlijke wandel vakantie met je kinderen? Voor jonge gezinnen wacht deze zomer een nieuw avontuur in de Tiroler Zugspitz Arena: wandelen met je smartphone. In de bergen. Er zijn zes digitale belevingsroutes die door kleine wandelaars kunnen worden verkend. Zo leren ze spelenderwijs vanalles over de natuur en geschiedenis van de regio.

De avonturenpaden liggen verspreid over het prachtige natuurgebied zodat gasten uit Ehrwald, Lermoos, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang en Berwang elk een belevenisroute kunnen afleggen. Kleine avonturiers ontdekken met behulp van een smartphone verschillende beleveniswerelden rond de fictieve personages Cora, Mia, Castor, Augustus, Johann en Finn. 

QR-code en app
Om toegang te krijgen tot de digitale themaroutes scan je aan het begin van de route gratis een QR-code. Een app dient als navigator onderweg om de stations te vinden. De applicatie gebruikt het GPS-signaal om te herkennen wanneer het volgende digitale markeerpunt nadert en opent automatisch de informatie over het station.

‘We wilden onnodige inmenging in de natuur vermijden en besloten daarom de nieuwe themapaden met behulp van digitale technologie te organiseren,’ aldus Petra Fraune, directeur van de Tiroler Zugspitz Arena Tourism Association. ‘Door smartphones te integreren, richten we ons op kinderen en gezinnen met tieners en maken we van wandelen een avontuur door games, fun, smartphones, actie en natuur te combineren.’

Zes plaatsen, zes paden, zes avonturen
Ehrwald, Lermoos, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang en Berwang hebben elk een digitale route met een eigen thema en liefdevol geïllustreerde hoofdpersoon. De zes interactieve paden zijn alle vier tot vijf kilometer lang. Elke wandeling duurt één tot twee uur en is doorspekt met educatieve audiogidsen, video’s, minigames en puzzels.

Heb je alle stations aangetikt dan wordt een badge geüpload naar de digitale verzamelpas. Deze badges worden bij de plaatselijke VVV-kantoren beloond met een gratis kindertattoo. Alle thema’s zijn historisch- of natuurgerelateerd en zijn voor elke leeftijd een uitdaging.

De hoofdpersonen stellen zich voor
In Lermoos kun je langs de Via Augusta in de voetsporen treden van de Romeinen, samen met avonturier Augustus. In Heiterwang beleeft het visje Finn een spannende speurtocht naar de Heiterwangsee. In Berwang leren zelfs de allerkleinsten op het meditatiepad met Koe Mia hoe fijn een kleine ontspanningssessie is. Met Johann ga je op reis naar vervlogen tijden in Bichlbach. Vinden de kinderen de schuilplaats van de slimme bever Castor in Biberwier? Hier leer je alles over het leven van de bevers. De zoektocht naar bergleeuwin Cora is pure sensatie. Het waargebeurde verhaal gaat over een circusleeuwin die jaren geleden ontsnapte. Wie gaat haar vangen?

Informatie
Op www.zugspitzarena.com vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.