Indiase Tandoori bowl met bloemkool, linzen en appel

Op zoek naar een verrassende familiemaaltijd? Deze Indiase Tandoori is mild gekruid en dus zeer geschikt voor het hele gezin. Lekker met naanbrood en verse spinazie.

Ingrediënten
2 appels
1 verpakking Basis voor Indiase Tandoori vegetarisch
600 g bloemkoolroosjes
300 g (basmati) rijst
200 g linzen, gekookt
50 g ongezouten cashewnoten
15 g koriander, grof gehakt
250 ml Griekse Yoghurt 0% vet
100 ml water

Eigen draai:
2 naanbroden, gehalveerd
400 g verse spinazie, grofgesneden

Bereidingswijze

1. Kook de rijst zoals op de verpakking ervan is aangegeven, kook daarnaast de bloemkoolroosjes in een aparte pan gaar.

2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak hierin de bloemkool kort mee. Voeg de linzen toe.

3. Voeg 100 ml water en Honig basis voor Indiase Tandoori toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus onder af en toe roeren ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden appel toe

4. Zet het vuur uit en roer direct de Griekse yoghurt erdoor. Serveer de saus over de rijst en besprenkel met de cashewnoten.

Het bericht Indiase Tandoori bowl met bloemkool, linzen en appel verscheen eerst op Plantaardig.org.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy