HulpApp biedt betrokkenen bij huiselijk geweld de juiste hulp en ondersteuning aan

Het aantal meldingen van huiselijk geweld is in Nederland recent flink toegenomen. Stichting De Juiste Schakel heeft in samenwerking met DTT een app ontwikkeld (HulpApp) waarbij de betrokkenen van huiselijk geweld geholpen worden aan de juiste hulp en juiste informatie. 

Hulp uit eigen regio
De beschikbare hulp voor betrokkenen van huiselijk geweld (slachtoffers, maar ook bijvoorbeeld vrienden en familie) is niet overal in Nederland gelijk, deze hulp verschilt per gemeente, situatie en tijdstip. Stichting De Juiste Schakel zag het belang in van één centrale bron om de juiste informatie en hulp te kunnen bieden. DTT en de Stichting De Juiste Schakel hebben de krachten gebundeld om te komen tot een sterke oplossing voor de slachtoffers en andere betrokkenen.

Progressive Web App
De oplossing is een Progressive Web App, dit maakt de oplossing toegankelijk voor iedereen met een computer, tablet of mobiele telefoon. Het is niet nodig om eerst een app te downloaden. “Dit verlaagt de drempel om daadwerkelijk hulp te vragen”, aldus Stephanie Leyenaar, directeur van De Juiste Schakel. “Bij huiselijk geweld zien we vaak dat zowel slachtoffers als overige betrokkenen niet precies weten waar ze hulp kunnen krijgen, omdat het zo afhankelijk is van locatie, situatie en tijdstip. In zo’n moeilijke situatie is het ook bijzonder lastig om helder na te denken. Dat stukje denkwerk neemt de app van je over.”

Bundelen
Door alles te bundelen worden betrokkenen meteen gekoppeld aan de juiste informatie en hulp die voor hun situatie van toepassing is. Hulpapp.nl weet in welke gemeente/regio je ongeveer bent en op welk tijdstip je hulp zoekt of wilt praten. Je krijgt dan de organisaties aangeboden, die op dat moment bereikbaar zijn. “Wij zien het als onze missie om elke betrokken persoon aan de juiste hulp te koppelen.”

Landelijk
De app is op dit moment te gebruiken in de regio Zaanstreek-Waterland (Z-W), Parkstad en in de Gemeenten Leiden, Alphen a/d Rijn en Katwijk. Toch is de ambitie om snel te groeien. “We zijn druk bezig om in heel Nederland voet aan de grond te krijgen. Uiteindelijk hopen we zo de app beschikbaar te maken in heel Nederland. Zeker is wel dat we gratis zullen blijven.”

Maandelijks bijgewerkt
De Hulpapp wordt maandelijks gecontroleerd en bijgewerkt en is gratis te downloaden

Het bericht HulpApp biedt betrokkenen bij huiselijk geweld de juiste hulp en ondersteuning aan verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.