De mooiste gravelbike routes van de Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena is een walhalla voor gravelbikers. Via maps.zugspitzarena.com vind je de mooiste gravelroutes voor de ultieme Alpenbeleving. Hier plan je eenvoudig je tochten in uiteenlopende moeilijkheidsgraden: van 20 tot 80 km lang, met 500 tot 3000 hoogtemeters. Zo kun je een mooie fietsweek samenstellen waarbij je telkens door een ander deel van regio fietst.

Gravelbiken is enorm in opmars. De gravelbike is een tussenvorm van racefiets en MTB. Je fietst door de natuur op onverharde wegen zonder dat het heel technisch wordt. Gravelbikes hebben extra vering en dikkere banden dan gewone racefietsen. De trajecten zijn vaak ook veel minder druk dan fietsroutes over de harde weg. Daarom is gravelbiken bij zoveel fietsers erg populair, vooral in de bergen.

Gravel.Tirol
Gravelbiken in de Tiroler Zugspitz Arena is prachtig vanwege het enorm afwisselende gebied met perfecte gravelpaden. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijkse grensgebied bieden hier de beste omstandigheden om te gravelbiken: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos.

Wil je verder fietsen en je scope wat uitbreiden dan vind je via Gravel.Tirol nog veel meer routes. Dit is een gezamenlijk initiatief van Tiroler Zugspitz Arena, Natuurparkregio Reutte, Tannheimer Tal en Lechtal Tourismus. Voor oneindig veel gravelplezier.

Crossborder Gravelfietstocht Rond de Zugspitze
Een voorbeeld van een prachtige route is Graveltocht Rond de Zugspitze, deze is 80 km lang en telt 1.388 hoogtemeters. Een tocht met veel prachtige vergezichten die voor een deel ook door Duitsland gaat. Je vertrekt vanaf het dalstation van de Ehrwalder Almbahn. Je fiets met je gravelbike gestaag bergopwaarts over de Ehrwalder Alm, langs de Igelsee en door het Gaistal. Na het Duitse Elmau komt een heerlijke afdaling met een aangename wind in je gezicht. Een mooie test voor je daalkunsten. Via het Olympisch skistation in Garmisch-Partenkirchen fiets je richting Eibsee en via de Höhenrain Panoramaweg en Griesen terug naar Ehrwald in Oostenrijk.

Geniet van de regionale hutten & almen
Tussen de sportieve inspanningen door is er af en toe een stop voor de inwendige mens. De vele gezellige almen en hutten in de Tiroler Zugspitz Arena bieden alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.