Canon lanceert de MAXIFY GX5050 met navulbare inkttank

Canon Europe breidt haar portfolio MAXIFY GX-printers verder uit met de MAXIFY GX5050. De MAXIFY GX5050 is een SFP (Single Function Printer) die is ontworpen voor kleine tot middelgrote kantoren en werkomgevingen. Dit is het derde en meest compacte MAXIFY GX-model tot nu toe met de navulbare MegaTank-technologie. De GX5050 biedt niet alleen verbeterde bedrijfszekerheid, veelzijdigheid en snel printen, maar belooft ook minder stilstand, lagere gebruikskosten en een lager energieverbruik.

Hoge kwaliteit, lage gebruikskosten
Kleine ondernemingen hoeven nu niet langer te kiezen tussen gebruikskosten en hoge aantallen prints in kleur. De MAXIFY GX5050 kan maar liefst 14.000 pagina’s printen met een complete set duurzame pigmentinkt zodat bedrijfsdocumenten zijn te produceren die water- en markeerstiftbestendig zijn – ideaal voor presentatie- of marketingmaterialen. De ingebouwde Economy-modus verhoogt het rendement met een factor van 1,5 ten opzichte van de Standaard-modus – de GX5050 produceert in dat geval ongeveer 21.000 pagina’siii met een complete set inktflessen om nog grotere volumes te kunnen printen. De MAXIFY GX5050 staat ook garant voor hoge printsnelheden en grote volumes – met printsnelheden van ongeveer 24,0 ipm in zwart-wit en 15,5 ipm in kleur plus een eerste print in zwart-wit binnen 7 secondeniv. De MAXIFY GX5050 is dan ook ideaal in situaties waarin snel moet worden gereageerd, of dat nu bij een klantenservicebalie is of binnen kleine klinieken. De MAXIFY GX5050 kan bovendien op uiteenlopende media printen – van enveloppen, decoratieve posters voor winkeletalages, banners tot 1,2 meter (alleen gewoon papier) en strijkbare transfers tot magnetische vellen – daarmee voldoet één printermodel moeiteloos aan meerdere printbehoeften.

Veel productiever, minder stilstand
Omdat er minder dagelijks onderhoud nodig is, bewijst de MAXIFY GX5050 telkens opnieuw dat productiviteit voorop staat. De hoge capaciteit van de inkttanks betekent in de praktijk minder vaak bijvullen, minder bestellingen bij de leverancier en minder stilstand. De gebruiksvriendelijke inktflessen zijn voorzien van een eigen, speciaal gevormde en kleurafhankelijke opening zodat een inkttank in de printer alleen kan worden bijgevuld met de juiste kleur. Ook zijn de flesmondstukken zo ontworpen dat de inkttank niet kan overlopen tijdens het bijvullen. Het inktpeil is in een oogopslag te controleren dankzij de inkttankvensters aan de voorzijde van de printer – onverwachts een tekort aan inkt is dan ook verleden tijd. De grote papiercapaciteit van de MAXIFY GX5050 is verdeeld over een invoer van 100 vellen aan de achterzijde van de printer en een cassette aan de voorzijde die plaats biedt aan 250 vellen. Dit betekent dat de printer minder vaak bijgevuld hoeft te worden en altijd klaarstaat om aan de slag te gaan zodat moeiteloos grote aantallen prints zijn te maken zonder dat iemand de printer in de gaten moet houden. Net als bij de vensters van de inkttanks, is ook de hoeveelheid papier gemakkelijk te controleren via een klein venster bij de cassette aan de voorzijde. Voor probleemloos en snel onderhoud kan de onderhoudscassette gemakkelijk worden vervangen – dat bespaart tijd omdat de printer niet hoeft te worden opgestuurd voor reparatie of dat op een technicus moet worden gewacht. Gebruikers van de MAXIFY GX5050 kunnen printen vanaf een desktop, laptop of slim apparaat via de Canon PRINT-app voor iOS en Android, en platforms als AirPrint® en Mopria®. Voor extra gemak en veiligheid kan een beheerder met User Management de printerfuncties beperken, zodat toegang door onbevoegden wordt voorkomen, en met WPA2-EAPv ervoor zorgen dat de beveiliging op een hoog niveau is.

Minder plastic afval en energiezuinig
De grote inhoud van de inktflessen betekent in de praktijk minder navullen en ook dat er geen inktcartridges of toners nodig zijn. Automatisch dubbelzijdig printen met dezelfde dichtheid als enkelzijdig printen zorgt niet alleen voor de hoogste kwaliteit, maar ook dat de MAXIFY GX5050 papier bespaart. Bovendien maken de Eco-instellingen zoals automatisch in- en uitschakelen het voor gebruikers mogelijk de printer zo in te stellen dat deze alleen tijdens kantoortijd kan worden gebruikt. De MAXIFY GX5050 printer maakt samen met de GX6050 (printen, kopiëren en scannen met ADF) en de GX7050 (printen, kopiëren en scannen, en faxen met D-ADF) MegaTank-modellen deel uit van het MAXIFY GX-portfolio. Deze laatste twee modellen die in 2021 werden geïntroduceerd, zijn bedoeld om bedrijven te helpen met een robuuste, schaalbare printoplossing die aan alle eisen voldoet en bovendien een lage TCO heeft. Suhaib Hussain, Canon Europe Product Manager voor Professional Printers & Software, zegt: “De
MAXIFY GX5050 is een geweldige printer die onze MAXIFY GX-lijn perfect aanvult. Het MAXIFY GX-portfolio
stroomlijnt de administratie binnen kleine bedrijven en helpt teams om hun dagelijkse taken effectiever uit te voeren door stilstand en gebruikskosten te verminderen. A

Prijs en beschikbaarheid
De Canon MAXIFY GX5050 is vanaf april beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €489. Ga voor
meer informatie over de Canon MAXIFY GX5050 naar www.canon.nl.

Het bericht Canon lanceert de MAXIFY GX5050 met navulbare inkttank verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.