Brouwerij Achouffe lanceert alcoholarme Chouffe

Inspelend op de alcoholvrije trend en de welbekende januari voornemens lanceert Brouwerij Achouffe deze maand: een alcoholarme Chouffe. Verfrissend, smaakvol, kruidig, met de typische fruitigheid die we van de Chouffe bieren gewend zijn. Daarnaast alcoholarm waardoor het op elk moment, en zeker in de goede voornemens maand januari, gedronken kan worden. CHOUFFE 0.4% kan vanaf deze maand geproefd worden in Nederland en is beschikbaar in 33cl fles.

PROOSTEN MET CHOUFFE 0,4%

Genieten van een Chouffe, is genieten van een gezellig moment met vrienden. Dankzij de nieuwe, CHOUFFE 0.4%, kan iedereen meegenieten van een lekker verfrissend speciaalbier. Samen proosten na een sportieve activiteit, tijdens een middag spelletjes spelen of wanneer je de volgende dag een belangrijke werkafspraak hebt. Het kan perfect dankzij de lichte, alcoholarme Chouffe. Niet geheel onbelangrijk, je drinkt het nieuwe bier zonder aan smaak in te leveren want deze CHOUFFE 0.4% smaakt even lekker en wordt gebrouwen met net zoveel passie en knowhow. In tegenstelling tot de andere speciaalbieren wordt er tijdens het brouwen gebruik gemaakt van speciale gistsoorten waardoor het alcoholgehalte op 0.4%* blijft.

*In de Belgische wetgeving worden alle bieren met minder dan 0.5% alcohol als alcoholvrij beschouwd. De nieuwe Chouffe bevat 0.4% alcohol en omdat de brouwerij in België staat geldt, ook als het bier in Nederland verkocht wordt, de Belgische wetgeving. In Nederland communiceert Chouffe transparant het alcoholpercentage, om hier geen verwarring over te laten ontstaan.

MET DE TYPISCHE SMAAK VAN CHOUFFE

Sprankelend en licht gesluierd schittert het bier in het glas. De goudblonde kleur wordt gesierd door een parelwitte en stevige schuimkraag. In de neus merk je dat dit bier naast gerst ook met tarwe gebrouwen wordt, vooral dankzij enkele frisse granige aroma’s. Vrijwel meteen ruik je ook een kruidig accent, het typische en herkenbare aroma van Chouffe. In de smaak ontdek je een verfrissend en dorstlessend alcoholvrij gerstenat. Vooral de frisfruitige body, waarin ook een zachte bitterheid naar voren komt, is een aangename verrassing. Afsluitend vloeit de lichte bitterheid uit in een eerder droge afdronk. Evenwichtig, rins en verfrissend. Kortom met dit bier heb je een zeer geslaagd alcoholarm bier in je glas.

TASTING NOTES

Stijl: Blond alcoholarm Belgisch bier
Kleur: Een helder bier met goudblonde kleur en een parelwitte en stevige schuimkraag
Aroma: Verfrissend en smaakvol met fruitige tonen en het typische kruidige accent van de Chouffe speciaalbieren
Alc %: 0.4
Serve: met 6°C

BESCHIKBAARHEID

CHOUFFE 0.4% kan vanaf nu geproefd worden in Nederland en is beschikbaar op 33cl fles. Vanaf januari is het beschikbaar in 400 horecazaken en vanaf maart ook verkrijgbaar in de supermarkt.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.