Boomsma Distilleerderij lanceert zijn eerste Dutch Single Malt Whisky

Boomsma Distilleerderij slaagt erin zijn eerste Dutch Single Malt Whisky op de markt te brengen na 7 jaar rijping. De lancering vindt plaats op de 140ste verjaardag van het Nederlandse bedrijf. Ter gelegenheid van het heugelijke jubileum is de eerste release in limited edition gebotteld.

Sinds 1883 creëert Boomsma dranken voor genietmomenten. In het familiebedrijf weten ze: kwaliteit kost tijd. Ze nemen die tijd dan ook, door te werken met natuurlijke ingrediënten en Copper Pot Stills. Van begint tot eind het hele proces in eigen hand.

De bekroning

Van jonge pure Graanjenever tot Dry Gin en van Beerenburger tot Limoenlikeur. Alle dranken bij Boomsma hebben hun eigen specifiek ontwikkelde smaak. De distilleerderij blijft altijd uitbreiden en ontwikkelen; in 2016 ging Boomsma met zijn expertise aan de slag om de perfecte basis te ontwikkelen voor de nieuwe Nederlandse whisky. Na 7 jaar rijping bereikte de whisky zijn ultieme smaak: ‘Dutch Single Malt Whisky Aged 7 Years’. De whisky is gemaakt van 100% gerst, en vervolgens gelagerd op voormalige Amerikaanse bourbonvaten. Van deze bijzondere whisky zijn voor de eerste release slechts 2.200 genummerde flessen gebotteld.

Perfect Serve

De zevenjarige whisky is flonkerend lichtgoud van kleur. Het geurpallet laat zich omschrijven als: fruitig, waarin abrikoos en citrusfruit onmiskenbaar de boventoon voeren, maar subtiel zijn verweven met vanille, fudge en houttonen. Zacht en filmend van smaak met toffee, vanille, banaan, graan en hout. De geraffineerde afdronk is elegant en maakt deze whisky tot een mooi glas om echt van te genieten. De perfect serve krijg je door de Boomsma Dutch Single Malt Whisky puur te drinken of eventueel met een druppeltje bronwater om de verfijnde aroma’s volledig te laten floreren.

Het bericht Boomsma Distilleerderij lanceert zijn eerste Dutch Single Malt Whisky verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.