Bang op je gravel fiets?

Als je in het weekend de heide op of de bossen in gaat, dan zal het je niet ontgaan zijn: gravelen is hot! Veel mensen hebben de afgelopen jaren naast hun racefiets een gravelfiets gekocht om daarmee de onverharde paden op te kunnen. Er gaat een wereld voor je open als je met je gravelfiets de asfaltwegen verlaat.

Het rijden met je gravelfiets op onverharde paden heeft daarnaast echter ook een keerzijde. Je zult vaker vallen en moeten wennen aan de techniek van rijden over grindpaden, door los zand of over een singletrack.

Vallen hoort er bij en zal bij de ene persoon zorgen dat de techniek sneller onder de knie gekregen wordt maar bij een ander zal dit er voor zorgen dat je banger op je fiets zit. Angst is een slechte raadgever en helemaal bij het gravelen zal dit je het plezier ontnemen.

Als je bang op de gravelfiets op een bocht of zandbak afrijdt, dan zul je verkrampen en kun je er donder op zeggen dat je juist gaat vallen. Zonde natuurlijk! Met een klein beetje meer techniek kun je heel veel meer plezier bleven in het bos.

Starters gravelfiets clinic

Een uitkomst om de gravel basis techniek onder de knie te krijgen is een gravel clinic. Graveltrainers geven 1-op-1 startersclinics aan mensen die bang zijn op de fiets of bijvoorbeeld al een keer gevallen zijn. Samen ga je offroad en kijk je stap voor stap welke onderdelen moeilijk voor je zijn of wat je spannend vindt. Waarschijnlijk ga je na een paar eenvoudige oefeningen al een stuk zelfverzekerder op pad.

Zit jij dus gespannen op de gravelfiets en wil je het plezier terug vinden? Neem dan contact op met een gravel trainer om eens samen op pad te gaan. Je krijgt er geen spijt van!

Het bericht Bang op je gravel fiets? verscheen eerst op Welke geraniums?.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.