6 praktische tips voor het verbouwen van je huis

Het aantal verbouwingen in Nederland zit al een hele poos in de lift. De oververhitte woningmarkt zorgde er onder andere voor dat men liever ging verbouwen dan op zoek ging naar een nieuwe woning. Ook nu zijn Nederlanders nog massaal aan het klussen.

Ben je ook van plan om je huis te verbouwen en kun je daar nog wel wat handige tips bij gebruiken? In dit artikel lees je daar meer over, zoals over het belang van het maken van een planning en het scoren van professionele bouwproducten zoals een evenaar kraan en kwalitatief gereedschap.

1. Maak een duidelijke (bouw)planning

Als eerst is het aan te raden om altijd een goede bouwplanning te maken voordat je gaat beginnen. Het is namelijk belangrijk om te weten wat het eindresultaat moet gaan worden zodat je met behulp van bouwtekeningen en berekeningen aan de slag kunt gaan. Een ander voordeel van een bouwplanning maken, is dat je precies weet hoeveel tijd en geld je kwijt gaat zijn aan de complete verbouwing. Houd er rekening mee dat een verbouwing niet vaak volledig via planning verloopt, dus zorg dat er hier en daar wat speling te vinden is qua tijd. Op die manier kun je nog schuiven als dat nodig is.

2. Vraag offertes aan bij aannemers en vergelijk

Misschien kun je een groot deel van de verbouwing zelf doen of wellicht laat je het meeste over aan een aannemer. Wanneer dat laatste het geval is, is het aan te raden om op meerdere plekken offertes aan te vragen. Begin hier op tijd mee, want goede aannemers hebben het vaak erg druk. Nu mensen in Nederland alsmaar vaker kiezen voor verbouwen, betekent dat dat het aantal beschikbare aannemers ook kleiner wordt. Vergelijk meerdere offertes met elkaar om zo te zien wat je waar kunt krijgen voor welk geld. Zo kies je eenvoudig een aannemer die bij jou en je budget past.

3. Let ook op persoonlijke klik bij aannemer

De meeste mensen kiezen een aannemer automatisch op basis van de laagste prijs. Onthoud dat dit niet het meest belangrijk is bij het kiezen van een aannemer. Natuurlijk moet je niet meer betalen dan je budget is, maar kijk ook naar andere zaken zoals de persoonlijke klik, de manier van communiceren en de snelheid van het leveren. Ga daarnaast op zoek naar recensies en informatie over referentieprojecten zodat je meer weet over de ervaring van de aannemer. Je wil immers wel dat een verbouwing goed wordt uitgevoerd. Dat is belangrijker dan net wat minder geld betalen voor een misschien een minder goede verbouwing.

4. Koop of huur professionele bouwproducten

Ga je ook een deel zelf doen of doe je de volledige verbouwing zelf? Investeer dan zeker in kwalitatieve en professionele bouwproducten waarmee je de verbouwing kunt uitvoeren. Het is afhankelijk van wat je gaat verbouwen wat je zoal nodig hebt. In de winkel van Van der Blij vind je in ieder geval voldoende bouwproducten, zoals pallethaken, tegelklemmen en werkbakken. Denk verder nog aan het huren van een stevige steiger, goede bouwverlichting en verschillende soorten gereedschap zoals boren, hamers, zagen en meer. Sommige items kun je beter kopen, terwijl anderen weer heel handig zijn om te huren.

5. Let goed op of je vergunningen nodig hebt

Hoe handig het ook is om over professionele producten en gereedschappen te beschikken en om een goede aannemer te hebben gevonden; je kunt hier pas mee aan de slag gaan wanneer je je aan de lokale regelgeving houdt. In de meeste gemeenten in Nederland moet je voor bepaalde verbouwingen een omgevingsvergunning aanvragen. Dat geldt bijvoorbeeld voor verbouwingen waarbij constructieve wijzigingen moeten worden doorgevoerd, zoals bij een aanbouw of het bouwen van een bijgebouwd. Kijk daar dus goed naar. De regels kunnen per gemeente verschillen.

6. Ruim de bouwplaats elke dag op en huur container

Een verbouwing kan tot slot alleen maar efficiënt verlopen wanneer de werkplek en bouwplaats overzichtelijk en opgeruimd zijn. Wanneer je samenwerkt met een aannemer merk je al gauw dat je daar een écht goede aannemer aan kunt herkennen. Een opgeruimde werkplaats betekent namelijk dat er rekening wordt gehouden met de veiligheid van de medewerkers. Dat is van groot belang, omdat er op die manier beter en vooral veiliger kan worden gewerkt. De kwaliteit is beter, je huis wordt er uiteindelijk schoner op en er worden doorgaans minder fouten gemaakt. Huur dus een container om dagelijks afval en overig bouwmateriaal in te gooien.

Het bericht 6 praktische tips voor het verbouwen van je huis verscheen eerst op Productnieuws.nl.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.