5 goede redenen voor bezoek aan hoogste top van Duitsland

Met 2.962 meter is de Zugspitze niet alleen de hoogste berg van Duitsland, maar ook van de Tiroler Zugspitz Arena in Oostenrijk. Hij ligt precies op de grens. Er zijn 5 goede redenen voor een bezoek aan deze majestueuze reus. Van een tocht met de Tiroler Zugspitzbahn, het schitterende uitzicht op de top, het regionale specialiteitenrestaurant, het avonturenmuseum tot formidabele wintersport op de Zugspitzplatt. Tip: maak een Zonsopgangtrip naar de top of ervaar Zugspitze by Night.

Vanuit Ehrwald stijg je met de Tiroler Zugspitzbahn tot bijna 3.000 meter hoogte en daarmee hoger dan waar dan ook in de Tiroler Zugspitz Arena. Tijdens de rit bergop geniet je vanuit de panorama-cabine van een fascinerend berglandschap. Het hoogteverschil van 1.725 meter wordt in slechts tien minuten overbrugd, dus het gaat erg snel.

Uitzicht op 400 bergtoppen
Op een heldere dag heb je bovenop de top uitzicht op de bergtoppen van Duitsland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Met een beetje geluk kunnen bezoekers in totaal wel 400 toppen vanaf het panorama-platform zien, waaronder de Großglockner en de Piz Bernina.

Tip voor echte bergbeklimmers: Het kruis op de top van de Zugspitze bereik je vanaf het uitkijkplatform via een via ferrata. Deze tocht mag je niet onderschatten: ervaring, tredzekerheid en adequate uitrusting zijn absoluut noodzakelijk.

Avonturenmuseum en Panorama-restaurant
Het avonturenmuseum Faszination Zugspitze brengt bezoekers dichter bij een bijzondere bergwereld. Avontuur en kennis worden interactief gebracht, je duikt zo in de spannende geschiedenis van de Zugspitze. Geen last van hoogtevrees? Ga dan op de glazen vloer staan boven de bergketen.

Alle gevarieerde ervaringen in de frisse berglucht, en de prachtige uitzichten, zorgen voor de nodige trek. In het panorama-restaurant op de Zugspitze geniet je van de lekkerste streekgerechten. Zo bekroon je een inspannende dag op de berg met culinaire verwenmomenten.

Zonsopgang of volle maan
Je bezoek krijgt een extra dimensie als je ’s ochtends vroeg een zonsopgangstrip maakt. Je geniet dan als vroege vogel van een uitgebreid ontbijtbuffet met uitzicht op honderden bergtoppen. Ben je meer een nachtuil dan kun je beter kiezen voor de volle maanrit ‘Zugspitze by Night’ of een ontspannen fondue-avond op grote hoogte.

De Tiroler Zugspitzbahn is een van de beste Oostenrijkse zomerbergbanen. Een predicaat dat wordt uitgereikt door de kabelbaanvereniging van de Oostenrijkse Kamer van Koophandel en staat voor een afwisselend aanbod op de berg. Je kunt ook skiën en snowboarden op de hoogste berg in de Tiroler Zugspitz Arena. Op het Zugspitzplatt  direct onder de top vinden wintersporters een klein maar fijn skigebied.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.

Geen reacties

Geef een reactie

Onze partners

Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren.