Er is altijd een reden voor (hartige) taart! Trakteer jezelf en het gezin op deze heerlijke mini-quiches met gemarineerde vegan stukjes. Om je vingers bij af te likken!
Kooktijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
1 pak Garden Gourmet Vegan Sensational Mediterraanse stukjes
4 plakjes hartig taartdeeg of bladerdeeg
100 g broccoli
4 artisjokharten uit blik
6 zongedroogde tomaten
100 ml WUNDA Unsweetened plantaardige melk
100 ml plantaardige kookroom
50 g geraspte vegan kaas
1 eetlepel maïzena (of 1 ei)
zout en peper
Bereiding
Laat het deeg ontdooien en vet de muffinvorm in. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd vervolgens de broccoli in hele kleine roosjes en blancheer ze kort in kokend water en spoel af onder koud water.
Snijd de plakjes deeg uit met een ronde uitsteker ongeveer even groot als de muffinvorm en bekleed hiermee de vormpjes. Rol het overgebleven deeg uit om ook te gebruiken.
Snijd de gemarineerde vegan stukjes wat kleiner en bak ze kort in een beetje olie tot ze licht worden. Vul de vormpjes met de tomatenblokjes, artisjok, broccoli, gemarineerde stukjes en geraspte kaas.
Meng vervolgens de melk met de room en het ei of maïzena. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel op de vulling en bak de quiches in ca. 25 minuten gaar en bruin in het midden van de oven. Laat ze afkoelen in de vormpjes en haal ze er vervolgens uit.
Eet smakelijk!
Het bericht Moederdag recept: Mini-quiches met gemarineerde vegan stukjes verscheen eerst op Plantaardig.org.
Geen reacties