Deze smaakvolle salade met vegan reepjes, mango, komkommer, wortel en granaatappelpitjes mag bij jouw zomerse picknick niet ontbreken. De frisse ingrediënten maken dit een ideaal zomergerecht. Extra lekker met een zelfgemaakte marinade en dressing!
Bereidingstijd: ±35 minuten
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 lente-uien, in dunne ringen
2 mango’s, in partjes
2 wortels, geschild en in dunne linten
1/2 komkommer, geschild en in dunne linten
280 g Quorn Vegan Reepjes
80 g granaatappelpitten
10 g koriander, fijngesneden
10 g muntblaadjes, fijngesneden
voor de marinade
8 el appel-balsamicoazijn
4 el plantaardige olie
1/2 tl zout
1/2 tl chilivlokken
snuf kaneel
snuf gemalen kruidnagel
voor de saladedressing
100 ml vers sinaasappelsap
2 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
1 tl bruine suiker
zout en peper
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de Quorn Vegan Reepjes toe en meng goed. Dek de kom af en zet deze 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de gemarineerde vegan reepjes op een ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin.
Doe de ingrediënten voor de salade in een kom en meng goed. Sprenkel de saladedressing eroverheen.
Schep de salade op borden en verdeel de vegan reepjes erover. Garneer eventueel met munt.
Het bericht Lekker fris: Salade met mango en gemarineerde Quorn vegan reepjes verscheen eerst op Plantaardig.org.
Geen reacties