In de winter is een verwarmende soep precies wat je nodig hebt! Deze curry ramen noedelsoep is heerlijk kruidig en heeft een goede bite. Met dit recept kom jij de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel zonder moeite door. Geniet ervan!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 rode paprika’s
1 grote ui
1 bosui
4 teentjes knoflook
1 stukje gember van circa 1 cm
1 limoen
350 gram Pulled Oats® Naturel (2 verpakkingen)
250 gram kastanjechampignons
200 gram sugarsnaps
180 gram ramen noedels
800 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
2 el rode currypasta
verse koriander
sesamzaad
Bereidingswijze
Snijd de knoflook, ui, gember en paprika in stukken.
Verwijder de puntjes van de sugarsnaps en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
Verhit een soeppan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de knoflook, ui, gember en paprika.
Voeg vervolgens de currypasta toe en bak deze even mee. Doe de groentebouillon er daarna bij en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de sugarsnaps gaar in een klein laagje water en bereid de noedels volgens de verpakking.
Kruid de Pulled Oats met peper en zout. Verhit een andere pan op het vuur met een ruime hoeveelheid olie en bak hierin de Pulled Oats totdat deze lekker krokant zijn. Voeg na 3 minuten de kastanjechampignons toe en bak mee.
Doe de ingrediënten voor de soep in een blender of gebruik een staafmixer om de soep glad te maken. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en schep hierop de noedels, sugarsnaps, gebakken champignons en Pulled Oats en garneer met wat verse koriander, limoen, sesamzaad en bosui.
Receptcredits: Gold&Green
Het bericht Curry ramen noedelsoep met paprika, Pulled Oats® en sugarsnaps verscheen eerst op Plantaardig.org.
Geen reacties